Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 25.1°C
    Clouds

    Σικελία: Ένα αξέχαστο road trip στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Σικελία: Ένα αξέχαστο road trip στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου

    Από τη νεανική Κατάνια και την κοσμοπολίτικη Ταορμίνα μέχρι το Τσεφαλού, η Σικελία ήταν μια ευχάριστη έκπληξη από κάθε άποψη.

    «Κάθε χρόνο θέλω να κανονίζω έστω και ένα ταξίδι στην Ιταλία». Αυτό είπα στον εαυτό μου το περασμένο καλοκαίρι μετά το road trip που έκανα στη Σικελία. Επτά μέρες ήταν αρκετές για να αγαπήσω και να νοσταλγώ μέχρι σήμερα το πολύχρωμο, γραφικό και αυθεντικό διαμάντι της νότιας Ιταλίας.

    Από τη νεανική Κατάνια, την κοσμοπολίτικη Ταορμίνα και το Τσεφαλού, η Σικελία ήταν μια ευχάριστη έκπληξη από κάθε άποψη. Αν και δεν είχα αρκετό χρόνο για να ανέβω στην Αίτνα, είχα τόσα πολλά να δω και να κάνω, που άξιζε η κάθε θυσία. Και μετά από αυτό το road trip στη Σικελία, μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτές είναι οι must στάσεις που πρέπει να κάνετε, εάν την επισκεφθείτε κι εσείς.

    Κατάνια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αφετηρία για το δικό μου ταξίδι, ήταν η Κατάνια. Σχεδόν δύο ώρες από το αεροδρόμιο της Αθήνας, βρέθηκα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας, μια πόλη με αυθεντικούς ανθρώπους, φαγητό που (μέχρι τώρα) δεν έχω βρει πουθενά αλλού και καταπληκτική ενέργεια. Κάτω από τη σκιά της Αίτνας, η Κατάνια προσφέρει σε κάθε ταξιδιώτη μια αυθεντική ιταλική εμπειρία.

    Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider