Ο Guardian υμνεί την Τήνο και την προτείνει ως ιδανικό προορισμό για ήρεμες ανοιξιάτικες αποδράσεις.
Ο Guardian επισκέφτηκε την Τήνο και την προτείνει ως έναν ήσυχο, ανοιξιάτικο προορισμό, όπου οι επισκέπτες θα βρουν καλό φαγητό και όμορφα χωριά που συνδέονται μεταξύ τους με αρχαία μονοπάτια. Μπορεί το καλοκαίρι η Τήνος να είναι πολυσύχναστη, αλλά τον Μάιο είναι ευλογία, τονίζει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος που βρέθηκε στο νησί.
Στην εισαγωγή του άρθρου περιγράφει μια ήσυχη βόλτα σε μονοπάτια που οδηγούν στη λευκή αμμουδιά της παραλίας Κολυμπήθρα. «Απόλυτα χαλαρή, μετά από ώρες ησυχίας δίπλα στη θάλασσα, γυρίζω πίσω θαυμάζοντας τη χρυσαφένια λάμψη των χορταριασμένων βουνοπλαγιών και τα χελιδόνια που πετάνε γύρω μου», γράφει η δημοσιογράφος, η οποία στη συνέχεια ανεβαίνει μέχρι το χωριό Αετοφωλιά για να γευματίσει σε μια παραδοσιακή ταβέρνα.
Όπως αναφέρει το άρθρο του Guardian, η Τήνος είναι γνωστή για τη θαυματουργή εκκλησία της Παναγίας, αλλά και για τα όμορφα χωριά που απλώνονται στους λόφους και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω πέτρινων μονοπατιών. Εξερευνώντας το νησί, η δημοσιογράφος εντυπωσιάστηκε από τις εύφορες κοιλάδες και τους περίτεχνους περιστεριώνες που μοιάζουν με «παλάτια για περιστέρια, με κάθε πύργο μοναδικά διακοσμημένο με γεωμετρικά σχήματα».
Επίσης, στο άρθρο γίνεται αναφορά στα δεκάδες καλαίσθητα χωριά με τα περίεργα ονόματα (Κτικάδος, Σμαρδάκιτο κ.ά.), που είναι γεμάτα με εκκλησίες με μπλε τρούλους και περίτεχνα καμπαναριά, σπίτια με χοντρούς λευκούς τοίχους, σκαλιστές μαρμάρινες καμάρες και πηγές που αναβλύζουν.
Στο άρθρο, η δημοσιογράφος αναφέρεται σε ακόμη δύο παραλίες του νησιού, τη Σάντα Μαργαρίτα και τον Άγιο Ρωμανό, καθώς και στο χωριό Κώμη όπου είχε την ευκαιρία να απολαύσει μια παγωμένη βιολογική μπύρα Νήσος από την τοπική μικροζυθοποιία μαζί με μια μπρουσκέτα με ζουμερές ντομάτες.