Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 28.8°C
    Clouds

    Παξοί-Αντίπαξοι: Οι ωραιότερες παραλίες για αξέχαστες βουτιές

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Παξοί-Αντίπαξοι: Οι ωραιότερες παραλίες για αξέχαστες βουτιές

    Σε αυτή τη γωνιά του Ιονίου θα βουτήξετε σε απίστευτα νερά.

    Εξωτικές παραλίες με τιρκουάζ νερά, εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές και χωριά με παραδοσιακή επτανησιώτικη αρχιτεκτονική υποδέχονται τους επισκέπτες στους Παξούς, τον «Βενιαμίν των Επτανήσων». Φυσικά, αν ταξιδέψετε μέχρι τους Παξούς αξίζει να επισκεφθείτε και τους Αντίπαξους, το γειτονικό νησάκι με τις παραδεισένιες ακτές.

    Με ατού την καταπράσινη φύση και τις μαγικές παραλίες τους, οι Παξοί και οι Αντίπαξοι αποτελούν έναν μοναδικό προορισμό για καλοκαιρινή χαλάρωση στο Ιόνιο. Παρακάτω ξεχωρίσαμε για εσάς μερικές από τις καλύτερες παραλίες για να διαλέξετε την αγαπημένη σας.

    Παραλίες στους Παξούς

    Ερημίτης

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πιο εντυπωσιακή και άγρια παραλία των Παξών βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Η παραλία του Ερημίτη δημιουργήθηκε το 2008, μετά από μια μεγάλη κατολίσθηση. Έχει φανταστικά νερά, άσπρα βότσαλα και επιβλητικά βράχια. Μπορείτε να φτάσετε είτε με δικό σας σκάφος είτε με τα πόδια (κοντά στον οικισμό Μαγαζιά θα δείτε πινακίδες για την παραλία). Δεν έχει καμία οργάνωση, γι΄ αυτό καλό θα ήταν να έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Το περπάτημα για την παραλία είναι αρκετό (φορέστε αθλητικά παπούτσια), αλλά θα σας αποζημιώσει το τοπίο, η θέα και τα υπέροχα νερά. Το ηλιοβασίλεμα εδώ είναι μοναδική εμπειρία.

    Κηπιάδι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Όμορφη βοτσαλωτή παραλία με γαλαζοπράσινα νερά μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Βρίσκεται κοντά στον Λογγό, στα ανατολικά του νησιού, σε απόσταση 7 χλμ. από τον Γάιο. Δεν διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ούτε φυσική σκιά, οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη. Αφού αφήσετε το αυτοκίνητό σας στον κεντρικό δρόμο, θα περπατήσετε για περίπου πέντε λεπτά σε ένα μικρό μονοπάτι μέσα στη βλάστηση.

    Ορκός

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν σας αρέσει ο συνδυασμός άσπρη πέτρα, τιρκουάζ νερά και φουλ του πράσινου, τότε ο Ορκός στα βορειοανατολικά, κοντά στην Λάκκα, είναι μία από τις πρώτες παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε στους Παξούς. Εδώ, οι ελιές και τα κυπαρίσσια φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Μια ξύλινη ταμπέλα ενημερώνει για την είσοδο του μονοπατιού που καταλήγει στην παραλία.

    Γαλάζιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μία από τις πιο απομονωμένες και εντυπωσιακές παραλίες των Παξών, στην ανατολική πλευρά τους, προσβάσιμη μόνο με σκάφος. Με καταγάλανα νερά, χοντρή άμμο και επιβλητικούς γκρεμούς πίσω της.

    Παραλίες στους Αντίπαξους

    Βουτούμι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Βουτούμι στους Αντίπαξους συχνά φιγουράρει σε λίστες κορυφαίων διεθνών ταξιδιωτικών περιοδικών με τις τοπ παραλίες ολόκληρης της Ευρώπης - και όχι άδικα. Τα διάφανα νερά (τόσο διάφανα που τα σκάφη μοιάζουν σα να αιωρούνται πάνω από το βυθό), η λευκή άμμος σε συνδυασμό με τα βότσαλα και η πυκνή βλάστηση που κατηφορίζει προς τη θάλασσα, δημιουργούν ένα απόλυτα εξωτικό τοπίο. Θα φτάσετε με καραβάκι από τους Παξούς. Η παραλία διαθέτει ξαπλώστρες και ταβέρνα.

    Βρίκα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Εξίσου μαγευτική είναι η παραλία Βρίκα. Κρυμμένη στο βάθος ενός κολπίσκου, η παραλία αυτή περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση και έχει λευκή άμμο και τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά ιδανικά για snorkeling. Στην παραλία υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, beach bar και ταβέρνα. Η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι από τον Γάιο. Ανάμεσα στη Βρίκα και το Βουτούμι υπάρχει άλλη μία παραλία, η Μεσοβρίκα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider