Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Mon 31.8°C
    Clear

    7 εναλλακτικά ταξίδια στην Ευρώπη για το καλοκαίρι

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    7 εναλλακτικά ταξίδια στην Ευρώπη για το καλοκαίρι

    Ιδέες για καλοκαιρινά ταξίδια πέρα από τα συνηθισμένα - Από τη Δανία και την Αλβανία μέχρι την Κρήτη.

    Από μια δροσερή βόλτα στην Κοπεγχάγη μέχρι μια συναρπαστική πεζοπορία στο Γεωπάρκο της Σητείας, αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα εναλλακτικά καλοκαιρινά ταξίδια που μπορεί να κάνει κανείς στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Time Out. Αν χρειάζεστε ένα διάλειμμα από τους πολυσύχναστους παραθαλάσσιους προορισμούς, τότε διαβάστε παρακάτω και πάρτε ιδέες για ταξίδια πέρα από τα συνηθισμένα.

    Στα Βαλκάνια με ποδήλατο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένα συναρπαστικό ταξίδι 3.000 χλμ. πάνω σε δύο ρόδες μπορεί να ξεκινήσει από το Kobarid, εκεί όπου η Σλοβενία ​​συναντά την Ιταλία. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης για το Trans Dinarica Cycle Route, ένα διαβαλκανικό μονοπάτι ποδηλασίας που ανοίγει πλήρως τον Ιούλιο του 2024 για να συνδέσει οκτώ χώρες, με πάνω από 3.364 χλμ. χαρτογραφημένων δρόμων και μονοπατιών. Φυσικά, μπορείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας απ' όπου θέλετε, αλλά το Time Out προτείνει να ακολουθήσετε τον ποταμό Soča μέσα από τη Σλοβενία και να επισκεφθείτε την οινοπαραγωγική περιοχή Goriška Brda, καθώς και την πόλη Nova Gorica.

    Για spa στο νησί Saaremaa της Εσθονίας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το νησί Saaremaa δεν είναι μόνο ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Εσθονίας, αλλά και το τέλειο καταφύγιο για spa. Το νησί διαθέτει ξενοδοχεία σπα σε προσιτές τιμές, γεμάτα με σάουνες και πισίνες, ενώ η παλιά πόλη Kuressaare έχει τον υψηλότερο αριθμό σπα ανά κάτοικο στον κόσμο. Μόλις αναζωογονηθείτε, επισκεφθείτε το κάστρο Kuressaare με το οχυρό σε σχήμα αστεριού ή περπατήστε κατά μήκος των ερημικών παραλιών για να νιώσετε τη δροσερή αύρα της Βαλτικής. Στο νησί μπορείτε να φτάσετε σε λιγότερο από μισή ώρα με μικρό ελικοφόρο από το αεροδρόμιο του Ταλίν ή να ακολουθήσετε τη μεγαλύτερη, γραφική διαδρομή στη στεριά και να πάρετε το φέρι από τη δυτική Εσθονία.

    Περιήγηση στα καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου στην Αλβανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πάνω από 170.000 υπολογίζεται πως είναι τα καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου σε όλη την Αλβανία. Η επίσκεψη σε αυτά θα σας οδηγήσει «σε μια περιπέτεια αλά Ιντιάνα Τζόουνς και στις τέσσερις γωνιές της χώρας», γράφει το Time Out. Μερικά από αυτά τα καταφύγια, όπως το BunkArt στα Τίρανα, είναι τεράστιες, πολυώροφες κατασκευές που φιλοξενούν σήμερα εντυπωσιακές γκαλερί τέχνης και μουσεία. Ωστόσο, τα περισσότερα καταφύγια είναι μικροσκοπικές, εγκαταλελειμμένες κατασκευές κρυμμένες σε ξέφωτα δασών και γνωστές μόνο σε αγρότες.

    Βόλτα με παγωτό στην Κοπεγχάγη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Το παγωτό στην Κοπεγχάγη, όπως και το καλοκαίρι σε αυτή την όμορφη πόλη, είναι μια υποτιμημένη απόλαυση», γράφει το Time Out. Ο οδηγός προτείνει στους ταξιδιώτες να ακολουθήσουν τους ντόπιους, οι οποίοι όταν δεν κολυμπούν στο λιμάνι και στις παραλίες που βρίσκονται σε απόσταση μισής ώρας από την πόλη, απολαμβάνουν το παγωτό τους σε μαγαζιά όπως τα Andersen & Maillard, Coffee Collective, Ismagerie και Aurora.

    Ανακαλύψτε τα άγνωστα νησιά της Κροατίας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μακριά από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Κροατίας, όπως το Brac και το Hvar, βρίσκεται ένα σύμπλεγμα από ελάχιστα γνωστά νησιά, προσβάσιμα μέσω της νέας γραμμής 401 του πλοίου Jadrolinija, η οποία εκτελεί δρομολόγια από το Ζαντάρ. Συγκεκριμένα, το Time Out προτείνει στους επισκέπτες της χώρας να ανακαλύψουν τα νησιά Ist, Olib, Silba και Premuda.

    Βοσκοί για μια εβδομάδα στα Πυρηναία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Time Out περιγράφει τα Πυρηναία όρη ως «μια υπέροχα παρθένα ράχη κορυφών που χωρίζει τη Γαλλία από την Ισπανία». Ακόμα καλύτερα, η περιοχή έχει πρόσφατα γνωρίσει μια «αναβίωση» του τοπικού τρόπου ζωής, με πολλούς βοσκούς, σε μέρη όπως οι γαλλικές Vallée d'Ossau και Vallée d'Aspe, να καλωσορίζουν τους επισκέπτες για να περάσουν χρόνο μαζί τους και να τους μάθουν την τέχνη.

    Πεζοπορία στο Γεωπάρκο Σητείας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Γεωπάρκο της Σητείας βρίσκεται στο πιο ανατολικό τμήμα της Κρήτης και εντάχθηκε στο Δίκτυο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της Unesco το 2015. Περιλαμβάνει μία πολύ μεγάλη έκταση, συνολικού εμβαδού 516.7 τετραγωνικών χιλιομέτρων και φιλοξενεί πολλά απειλούμενα είδη χλωρίδας και πανίδας. «Σε απόσταση 40 λεπτών με το λεωφορείο από την πόλη της Σητείας, το Γεωπάρκο Σητείας, που ανήκει στην Unesco, εκτείνεται από τον φάρο του 19ου αιώνα στο Κάβο Σίδερο μέχρι το μινωικό παλάτι της Ζάκρου», αναφέρει η δημοσιογράφος του Time Out και περιγράφει την εμπειρία της: «Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μου εδώ, χαλάρωσα στη χρυσή αμμουδιά του φοινικοδάσους του Βάι, δοκίμασα γεμιστά σαλιγκάρια και άλλες τοπικές λιχουδιές σε οικογενειακές ταβέρνες κοντά στο λιμάνι της Σητείας και έκαψα τις θερμίδες κάνοντας πεζοπορία σε μονοπάτια που μύριζαν θυμάρι».

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider