Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Mon 33.8°C
    Clear

    Lonely Planet: Αυτό το μέρος της Ελλάδας είναι ιδανικό για διακοπές τον Αύγουστο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Lonely Planet: Αυτό το μέρος της Ελλάδας είναι ιδανικό για διακοπές τον Αύγουστο

    Λίστα με τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη για διακοπές τον Αύγουστο δημοσίευσε το Lonely Planet. Δείτε ποιον ελληνικό προορισμό ξεχώρισε.

    Ο ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet έφτιαξε τη δική του λίστα με τα μέρη της Ευρώπης που είναι ιδανικά για διακοπές τον Αύγουστο. «Το καλοκαίρι στην Ευρώπη είναι υπέροχο – αλλά ο Αύγουστος είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι θα μοιραστείτε τη μαγεία με πολλούς τουρίστες», γράφει το Lonely Planet και προτείνει έξι προορισμούς για διακοπές μακριά από τα πλήθη στις πολλές μαγικές γωνιές της ηπείρου. Ανάμεσα στις προτάσεις του Lonely Planet βρίσκεται κι ένας ελληνικός προορισμός: το Πήλιο.

    Το Πήλιο στους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς του Lonely Planet

    travelgo.gr
    Η παραλία Μυλοπόταμος στο Πήλιο (πηγή: Shutterstock)

    Καλοκαιρινός προορισμός που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα νησιά, το Πήλιο είναι παράδεισος για όσους αναζητούν ποιοτικές και ήρεμες διακοπές που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα.

    «Σίγουρα, μπορείτε να "ψηθείτε" σε πολυσύχναστες παραλίες σε κάποιο ελληνικό νησί. Αλλά τον καυτό Αύγουστο, μπορείτε εναλλακτικά να προτιμήσετε το δροσερό Πήλιο», αναφέρει το Lonely Planet και προσθέτει: «Υπάρχει μια σειρά από παραθαλάσσια θέρετρα, ως επί το πλείστον πιο απομονωμένα και ήρεμα από άλλες περιοχές. Επισκεφθείτε το Χόρτο ή τη Μηλίνα στη δυτική ακτή ή το πιο πολυσύχναστο Χορευτό, τον Άγιο Ιωάννη και τη χαριτωμένη Νταμούχαρη κοντά στην όμορφη παραλία Φακίστρα στην ανατολική ακτή».

    travelgo.gr
    Η γραφική Νταμούχαρη (πηγή: Shutterstock)

    Στο μυθικό βουνό των Κενταύρων, τα αρχαία λιθόστρωτα μονοπάτια συνδέουν τα παραδοσιακά χωριά όπου μπορείτε να θαυμάσετε τοιχογραφίες εκκλησιών, να πιείτε ντόπιο τσίπουρο στη σκιά των επιβλητικών πλατάνων και να απολαύσετε τοπικές σπεσιαλιτέ όπως σπετζοφάι και φασολάδα. Επίσης, το Lonely Planet προτείνει μια καλοκαιρινή βόλτα με τον «Μουτζούρη», το τρενάκι του Πηλίου που κάνει τη διαδρομή Άνω Λεχώνια-Μηλιές.

    Lonely Planet: 6 προορισμοί στην Ευρώπη για διακοπές τον Αύγουστο

    Η λίστα του Lonely Planet με τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για διακοπές τον Αύγουστο περιλαμβάνει προορισμούς για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Ας δούμε ολόκληρη τη λίστα:

    • Αλβανική Ριβιέρα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    • Πήλιο, Ελλάδα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    • Minho, Πορτογαλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    • Κεντρική Αυστρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    • Παραθαλάσσιο Βέλγιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    • Αρχιπέλαγος Στοκχόλμης, Σουηδία

    travelgo.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider