Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 27°C
    Clear

    Οι top 10 προορισμοί για συνταξιούχους – Η θέση της Ελλάδας

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι top 10 προορισμοί για συνταξιούχους – Η θέση της Ελλάδας

    Ιδανικοί προορισμοί για εκείνη τη στιγμή που σταματάς να δουλεύεις και ξεκινάς, υπό προϋποθέσεις, να ανακαλύπτεις τον κόσμο από την αρχή.

    Το Annual Global Retirement Index, ο φορέας που καταγράφει τα μέρη που χαρίζουν τις καλύτερες εμπειρίες ζωής για άτομα που βρίσκονται στη σύνταξη, δίνει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για όσους μπορούν και θέλουν να ξαναγίνουν παιδιά μετά από δεκαετίες στο γραφείο, ανακαλύπτοντας μαγικές τοποθεσίες ανά τον κόσμο. Στη φετινή του λίστα με τους 10 καλύτερους προορισμούς για συνταξιοδότηση ανά τον κόσμο, βρίσκεται και η Ελλάδα - όχι ψηλά, αλλά ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα σκληρός.

    1. Κόστα Ρίκα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι λόγοι: Η «Ελβετία της Κεντρικής Αμερικής» είναι η Κόστα Ρίκα, μια χώρα που απο το 1948 κι έπειτα, επενδύει κυρίως στην παιδεία και το σύστημα υγείας της και όχι στον στρατό. Μια από τις πιο «χαρούμενες» χώρες του πλανήτη, με παραλίες με κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά, με ηφαιστειογενή πετρώματα, με ντόπιους που δεν σε υποχρεώνουν να συνεννοείσαι στα ισπανικά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

    2. Πορτογαλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι λόγοι: Είναι πανεύκολο να βγάλεις βίζα και να παραμείνεις στη χώρα, και μπορείς να αναγνωρίσεις το δίπλωμα οδήγησής σου χωρίς έξτρα εξετάσεις. Λισαβόνα, Ναζαρέ, Πόρτο, Αβέιρο, Κασκάις είναι μόνο μερικοί από τους μαγικούς προορισμούς που έχουν κατακλυστεί από τουρίστες, και φυσικά από συνταξιούχους, παγκοσμίως.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Reader.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider