Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 24.8°C
    Clouds

    Βιοφιλία: Η νέα τάση στον τουρισμό που μας φέρνει πιο κοντά στη φύση

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Βιοφιλία: Η νέα τάση στον τουρισμό που μας φέρνει πιο κοντά στη φύση

    Κάθε μορφή σύνδεσης με τη φύση, είναι ο πιο αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος για να διώξουμε το άγχος και το στρες από τη ζωή μας.

    Περνάς ένα ηλιόλουστο πρωινό περπατώντας σε ένα καταπράσινο μέρος λίγο πιο έξω από την Αθήνα. Απευθείας, αισθάνεσαι ήμερος, χαλαρός, γαλήνιος. Δεν ξέρεις ακριβώς γιατί, αλλά αντιλαμβάνεσαι πως το «κάλεσμα» της φύσης είναι πολύ δυνατό. Πίσω από αυτά τα συναισθήματα, όμως, βρίσκεται κάτι πιο βαθύ. Κάτι, που είναι γνωστό με τον όρο βιοφιλία, δηλαδή η έμφυτη αγάπη και σύνδεση που νιώθει κάθε άνθρωπος με τη φύση και τον φυσικό κόσμο.

    Η βαθύτερη επιθυμία μας για επαφή με όλες τις μορφές ζωής, έγινε δημοφιλής από τον βιολόγο και ερευνητή, Έντουαρντ Όσμπορν Γουίλσον, και το βιβλίο του «Biophilia», το 1984. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, αναπτύσσεται η θεωρία ότι από τη στιγμή που εξελίχθηκε ο άνθρωπος ως είδος στη φύση, εκεί νιώθει πως είναι το «σπίτι» του, εκεί αισθάνεται ειρηνικά. Και σήμερα, τα ερευνητικά στοιχεία καταλήγουν σε ένα κοινό συμπέρασμα: η φύση, μας κάνει καλό.

    Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider