Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Πιερία
    Fri 24.5°C
    Clouds

    7 υπέροχες παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας που αξίζει να ανακαλύψετε

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    7 υπέροχες παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας που αξίζει να ανακαλύψετε

    Από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Πελοπόννησο, υπάρχουν πολλές εντυπωσιακές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά που δεν χρειάζεται να μπείτε σε πλοίο για να τις απολαύσετε.

    Η Ελλάδα φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι αμέτρητους τουρίστες, οι οποίοι επιλέγουν να την επισκέπτονται κυρίως για τη φήμη και τη γοητεία των νησιών και τις μυθικές παραλίες τους. Οι παραλίες των νησιών όμως δεν είναι οι μοναδικές παραλίες-σταρ.

    Στο νότιο, ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας, η Πελοπόννησος είναι ένας προορισμός που κλείνει κάθε καλοκαίρι το μάτι στους τουρίστες και να ανεβαίνει συνεχώς καθώς συνδυάζει παραλίες, βουνά, καταρράκτες και ποτάμια. Υπέροχες παραλίες συναντάμε και στην Εύβοια, που αποτελεί έναν εναλλακτικό προορισμό που δεν σε απογοητεύει ποτέ. Αλλά και στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, το παραμυθένιο Πήλιο πρωταγωνιστεί και το καλοκαίρι για τις ομορφιές του, όπως και η ονειρεμένη, παραθαλάσσια Ήπειρος αλλά και τα εναλλακτικά καλοκαιρινά θέρετρα της Μακεδονίας.

    Ακολουθούν 7 παραλίες που αν ήταν σε νησί θα βρίσκονταν σίγουρα σε κάποια λίστα για τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα.

    Μαράθι, Μεσσηνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Μαράθι είναι το μυστικό των Μεσσήνιων. Η παραλία χωρίζεται στα δύο, σε μικρό και μεγάλο Μαράθι και είναι στο δρόμο προς το Τσαπί Κορώνης, την επίσης πανέμορφη παραλία της περιοχής. Για το μεγάλο Μαράθι ακολουθείς αυτή τη διαδρομή η οποία, όμως, προς το τέλος είναι αρκετά δύσκολη για όσα αμάξια δεν είναι SUV και ίσως να χρειαστεί να αφήσετε στο δρόμο το αμάξι σας και να περπατήσετε. Η εικόνα που θα αντικρίσετε θα σας αποζημιώσει.

    Όταν βρεθείς στο μεγάλο Μαράθι θα νιώσεις σαν να σταμάτησε ο χρόνος και σε βρήκε σε μια παραλία μακριά από τα πάντα. Το τοπίο έχει άγρια ομορφιά, καθαρά νερά για εξερεύνηση και ελαιόδεντρα. Σημαντικό είναι να έχετε μαζί σας προμήθειες και νερό ώστε να απολαύσετε την παραλία από το πρωί έως τη δύση του ηλίου. Το μικρό Μαράθι είναι μια ανέγγιχτη παραλία για τους καλά μυημένους, καθώς την προσεγγίζει κανείς μόνο με καραβάκι ή σκάφος. Έχει χρυσαφένια αμμουδιά και συνήθως έχει ήρεμα νερά λόγω της θέσης του. Ένας πραγματικός επίγειος παράδεισος.

    Διβάρι, Μεσσηνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Άλλο ένα κρυφό διαμάντι της Μεσσηνίας. Δεν απομακρυνόμαστε πολύ, στο δρόμο μετά τον οικισμό της Γιάλοβας, βρίσκεται μια υπέροχη παραλία που βρίσκεται στο τέλος της παραλίας Χρυσή Ακτή. Η παραλία Διβάρι ή Ντιβάρι έχει αμμουδιά και ρηχά, σμαραγδένια νερά, ενώ, ακριβώς απέναντι βρίσκεται το νησάκι Σφακτηρία το οποίο πολλοί προσεγγίζουν κολυμπώντας! Πίσω από το την παραλία βρίσκεται η λιμνοθάλασσα της Βοϊδοκοιλιάς. Από την άκρη της παραλίας ξεκινάει και ένα φημισμένο περιπατητικό μονοπάτι προς το Παλαιόκαστρο.

    Αλμυρίχι, Νότια Εύβοια

    Κατευθυνόμαστε βόρεια και κάνουμε στάση στην υπέροχη Εύβοια. Συγκεκριμένα, βουτάμε στην ανοργάνωτη, αιγαιοπελαγίτικη παραλία Αλμυρίχι ή Αρμυρίχι, μια παραλία με βότσαλο και γαλανά νερά, με σπηλιές και βράχους από τις δύο πλευρές, που την προστατεύουν από τους ανέμους. Ο μικρός κόλπος είναι από τις πιο όμορφες παραλίες της Εύβοιας και λόγω της απόστασής της από την Αθήνα και της ευκολίας της διαδρομής, την επιλέγουν όσοι ονειρεύονται βουτιές σε νερά όμοια των κυκλαδίτικων νησιών και θέλουν να χαλαρώσουν.

    Φακίστρα, Πήλιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η απομακρυσμένη παραλία Φακίστρα στο Πήλιο είναι σίγουρα μια από τις παραλίες που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τις παραλίες των νησιών. Το τοπίο γοητευτικό και άγριο, με γαλαζοπράσινα νερά, άμμο και απόκρημνα βράχια. Η διαδρομή των 20' για τη μικρή αλλά σαγηνευτική παραλία, ξεκινά από το χωριό Τσαγκαράδα. Στην αρχή η κλίση του μονοπατιού είναι κάπως απότομη αλλά στη συνέχεια είναι αρκετά βατό. Μια παραλία που θα σου κλέψει την καρδιά, αρκεί να πας καλά προετοιμασμένος με προμήθειες και κάποια ομπρέλα ή σκηνή ώστε να απολαύσεις το αναζωογονητικό τοπίο της φύσης.

    Παραλία Κάρβουνο, Σύβοτα Θεσπρωτίας

    Το Κάρβουνο είναι μια μικρή παραλία με γαλαζοπράσινα, καθαρά νερά, μέσα στα Σύβοτα και κοντά στο κέντρο. Η παραλία είναι αμμώδης και προστατευμένη από τους ανέμους, με θέα στο νησάκι του Αγίου Νικολάου. Για πολλούς είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της περιοχής, ενώ και είναι και οργανωμένη για όσους προτιμούν να περάσουν στιγμές χαλάρωσης.

    Καβουρότρυπες, Χαλκιδική

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Είναι δυνατόν να μην μιλήσουμε για τις εξωτικές παραλίες της Χαλκιδικής; Οι Καβουρότρυπες αποκαλούνται και «Χαβάη της Ελλάδας» και είναι μια γνωστή αλλά ειδυλλιακή παραλία στη χερσόνησο Σιθωνία, όχι μόνο για την ομορφιά της και τα τιρκουάζ νερά της, αλλά και για το ότι μπορείς να κάνεις γυμνισμό.

    Παραλία Γρίτσα, Πιερία

    Θέλεις να κάνεις βουτιές χαζεύοντας τον Όλυμπο; Να πας στη Γρίτσα, που διαθέτει και άμμο και βότσαλο και τον Αρχαιολογικό Χώρο Δίον πολύ κοντά. Όμορφη παραλία, με αρμονικό συνδυασμό από βότσαλα, άμμο και καθάρια γαλανή θάλασσα, η Γρίτσα είναι η παραδοσιακή παραλία του Λιτοχώρου.

    Πηγή: Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider