Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σαντορίνη
    Fri 30°C
    Clear

    Οι ωραιότερες παραλίες της Σαντορίνης

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι ωραιότερες παραλίες της Σαντορίνης

    Ιδιαίτερες και διαφορετικές από αυτές των άλλων κυκλαδίτικων νησιών, οι παραλίες της Σαντορίνης έχουν εκείνη τη μυστηριώδη αύρα του ηφαιστείου που κάποτε τις δημιούργησε.

    Μαύρη, άσπρη και κόκκινη άμμος, ηφαιστιογενή πετρώματα, μοναδικοί γεωλογικοί σχηματισμοί, απότομα βράχια σμιλευμένα από την αλμύρα και τον άνεμο, βαθιά μπλε νερά. Αυτά είναι τα «συστατικά» των πραγματικά ξεχωριστών παραλιών της Σαντορίνης. Κοσμικές και οργανωμένες ή πιο απομονωμένες, όλες οι παραλίες του νησιού έχουν μια παράξενη, μοναδική ομορφιά λόγω του ηφαιστείου.

    Κόκκινη Παραλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου βρίσκεται η πιο διάσημη ίσως παραλία-αξιοθέατο της Σαντορίνης: η πολυφωτογραφημένη Κόκκινη Παραλία. Το κόκκινο των βράχων, το μπλε της θάλασσας και ένα εντυπωσιακό μείγμα λευκής, μαύρης και κόκκινης άμμου δημιουργούν μια εντυπωσιακή παλέτα χρωμάτων σε αυτό το σπάνιο τοπίο του νησιού. Στην παραλία μπορείτε να πάτε είτε με τα πόδια από το λιμανάκι του Ακρωτηρίου είτε με βάρκες που αναχωρούν από το Καμάρι, το Ακρωτήρι και την Περίσσα.

    Βλυχάδα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία της Βλυχάδας είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σαντορίνης και βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τα Φηρά. Τα ψηλά, λευκά ηφαιστειακά βράχια που την περιστοιχίζουν και φθάνουν σχεδόν ως τη θάλασσα, θυμίζουν σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Πρόκειται για δημιουργήματα της φύσης και έχουν σμιλευτεί στη διάρκεια των αιώνων από τη βροχή και τον αέρα. Η παραλία έχει λεπτή μαύρη άμμο και σκούρο βότσαλο και είναι οργανωμένη στην αρχή της.

    Άσπρη Παραλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε αντίθεση με τη γειτονική Κόκκινη Παραλία, εδώ σχεδόν όλα είναι λευκά. Από τα βότσαλα μέχρι τον εντυπωσιακό ψηλό λευκό βράχο που δεσπόζει στο φόντο. Θα έρθετε από μονοπάτι που ξεκινάει από τη διπλανή παραλία Καμπιά ή με βαρκάκι από το Ακρωτήρι ή την Κόκκινη Παραλία.

    Μέσα Πηγάδια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τα Μέσα Πηγάδια είναι μια όμορφη παραλία με με ψιλό βότσαλο και υπέροχα βράχια, γνωστή για τα καθαρά νερά της αλλά και για την προστασία που προσφέρει από ισχυρούς ανέμους. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ταβερνάκια.

    Περίσσα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού είναι η Περίσσα. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η κατάμαυρη αμμουδιά αλλά και η μεγάλη της έκταση (5 χλμ.). Η εντυπωσιακή παραλία που βρίσκεται στη σκιά του Μέσα Βουνού είναι πλήρως οργανωμένη με εστιατόρια, beach bars, εστιατόρια, ξενοδοχεία, τουριστικά μαγαζιά και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.

    Περίβολος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Περίβολος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σαντορίνης, ανάμεσα στον Αϊ Γιώργη και την Περίσσα - στην ουσία αποτελεί τη συνέχεια της παραλίας της Περίσσας. Με πολλά beach bars αλλά και με ήσυχες γωνιές, καφέ και εστιατόρια, ο Περίβολος είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού.

    Καμάρι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ακριβώς δίπλα στον Περίβολο και την Περίσσα, θα συναντήσετε τη μεγάλη και κοσμοπολίτικη παραλία στο Καμάρι. Έχει κι αυτή μαύρο άμμο με βότσαλα και είναι πλήρως οργανωμένη σε όλο το μήκος της. Εδώ θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για τις διακοπές σας: από ξενοδοχεία, εστιατόρια, beach bars και καταστήματα για κάθε είδους ψώνια μέχρι κέντρο καταδύσεων.

    Κολούμπος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αυτή είναι η ιδανική παραλία αν θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία. Είναι στρωμένη με λεπτό μαύρο βότσαλο, ενώ στην άκρη της ένας κατακόρυφος γλυπτός βράχος χαρίζει φυσική σκιά σε όσους έρθουν νωρίς. Θα τη συναντήσετε στο βόρειο τμήμα του νησιού, 4 χλμ. μετά την Οία.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider