Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 29.3°C
    Clouds

    4 φθινοπωρινά ταξίδια στην Ευρώπη πέρα από τα κλασικά

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    4 φθινοπωρινά ταξίδια στην Ευρώπη πέρα από τα κλασικά

    Εναλλακτικοί προορισμοί στην Ευρώπη που μπορούν να σας προσφέρουν νέες και συναρπαστικές εμπειρίες αυτό το φθινόπωρο.

    Ένα ταξίδι στην Ευρώπη είναι ό,τι καλύτερο για το φθινόπωρο. Ρώμη, Παρίσι, Άμστερνταμ, Βουδαπέστη και Λονδίνο είναι μερικές μόνο από τις διάσημες ευρωπαϊκές πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των τουριστικών προορισμών για φθινοπωρινά - κι όχι μόνο- ταξίδια. Αν όμως ενδιαφέρεστε για μια απόδραση πέρα από τα συνηθισμένα, υπάρχουν πολλές ακόμη επιλογές και προορισμοί που ίσως δεν είχατε σκεφτεί ποτέ να επισκεφθείτε. Οι προορισμοί που παρουσιάζονται παρακάτω έχουν πολλές ομορφιές, κουλτούρα και αξιοθέατα που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

    Αλγκάρβε, Πορτογαλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Με εντυπωσιακές ακτές, χρυσοκόκκινες αμμουδιές, γραφικά χωριά και εξαιρετικό κλίμα όλο το χρόνο, το Αλγκάρβε είναι μία από τις ομορφότερες περιοχές της Πορτογαλίας και ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά θέρετρα της νότιας Ευρώπης. Οι αρχές του φθινοπώρου είναι μια εξαιρετική περιόδος για να το γνωρίσετε, αφού οι ζεστές θερμοκρασίες της εποχής θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε τις εκπληκτικές παραλίες της περιοχής χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού. Η νοτιότερη επαρχία της Πορτογαλίας περιλαμβάνει τις πόλεις Φάρο, Λάγκος και Πορτιμάο και αποτελεί τον τόπο καταγωγής του σπουδαίου θαλασσοπόρου Βαρθολομαίου Ντιάζ. Το Αλγκάρβε είναι επίσης ένα από τα καλύτερα μέρη στην Πορτογαλία για οικογενειακές διακοπές, με πολλές παραλίες φιλικές προς τα παιδιά, υδάτινα πάρκα κ.ά.

    Ούμπρια, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Ούμπρια, η γοητευτική γειτόνισσα της Τοσκάνης, προσφέρει μια πλούσια γαστρονομική εμπειρία στους ταξιδιώτες. Και το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να την απολαύσετε. Οι κυματιστοί λόφοι και οι περιτειχισμένες πόλεις, όπως το Orvieto, η Amelia και το Narni, είναι λουσμένα στο χρυσό φως και χωρίς πλήθη. Τα τραπέζια γεμίζουν με υπέροχα τοπικά προϊόντα (φακές, φασόλια και μανιτάρια, κάστανα και μαύρες τρούφες, σαφράν και ελαιόλαδο από την τελευταία συγκομιδή) και η συγκομιδή των σταφυλιών είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τώρα είναι η ιδανική εποχή για να ακολουθήσετε τις διαδρομές του κρασιού της Strada del Sagrantino και να επισκεφτείτε αμπελώνες και μεσαιωνικά χωριά για γευσιγνωσίες. Και έπειτα είναι η... σοκολάτα! Τον Νοέμβριο, η πρωτεύουσα της Ούμπρια, η Περούτζια, φιλοξενεί το Eurochocolate, μια γιορτή για τους φανατικούς λάτρεις της σοκολάτας.

    Μπορντό, Γαλλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Βίκτωρ Ουγκώ τη χαρακτήρισε κάποτε ως την πόλη με «τον γλυκό ορίζοντα, τον υπέροχο ουρανό και τη ζεστασιά του ήλιου που δεν μπορείς να μην ερωτευθείς». Οι Γάλλοι την αποκαλούν χαϊδευτικά «la belle dormante», δηλαδή η «Ωραία Κοιμωμένη». Χτισμένο στις όχθες του Γκαρόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία, το Μπορντό είναι μια πόλη συνώνυμη του καλού κρασιού. Η ετήσια παραγωγή ανέρχεται σε 800 εκατ. φιάλες, ενώ κάποιες από τις ετικέτες συγκαταλέγονται στις ακριβότερες του κόσμου. Στα οινοποιεία της περιοχής θα ανακαλύψετε πανέμορφα κελάρια και θα δοκιμάσετε εξαιρετικά κρασιά. Στο Μπορντό βρίσκεται και το μεγαλύτερο μουσείο κρασιού στον κόσμο, το La Cite du Vin, το οποίο άνοιξε το 2016. Πέρα από αυτά όμως, η πόλη διαθέτει περισσότερα από 350 ιστορικά κτήρια και μνημεία που αξίζει να δείτε.

    Τρανσυλβανία, Ρουμανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην καρδιά της Ρουμανίας βρίσκεται ένα μέρος σαγηνευτικό και μυστηριακό, που εξάπτει τη φαντασία. Έχοντας ως φυσικό σύνορο στα νότια και τα ανατολικά την οροσειρά των Καρπαθίων, η Τρανσυλβανία είναι γνωστή για την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου της αλλά και για την πλούσια ιστορία της. Πυκνά δάση, μεσαιωνικές πόλεις, επιβλητικά κάστρα, αλλά και ο μύθος του Κόμη Δράκουλα συναρπάζουν τους επισκέπτες. Η Τρανσυλβανία μοιάζει υπέροχη όταν τελειώνει το καλοκαίρι και ξεκινούν οι γιορτές του τρύγου. Όσοι θέλουν να πάρουν μια γεύση από τη ζωή ενός ρουμανικού χωριού μπορούν να επιλέξουν για τη διαμονή τους ένα αγρόκτημα. Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη στιγμή για μια περιήγηση στις ιστορικές πόλεις της περιοχής, ξεκινώντας από την Κλουζ-Ναπόκα και συνεχίζοντας με το Σιμπίου, το Μπρασόβ και τη Σιγκισοάρα. Η περιοχή κρύβει εκπλήξεις και για τους φίλους της οδήγησης: ο γεμάτος φουρκέτες δρόμος Transfagarasan είναι μια πρόκληση για τους οδηγούς και συστήνει τους επισκέπτες με μοναδικής ομορφιάς τοπία.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider