Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 29.8°C
    Clouds

    Ισπανία: 9 «υποτιμημένες» πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ισπανία: 9 «υποτιμημένες» πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε

    Ισπανικές πόλεις-διαμάντια που πολλοί τουρίστες αγνοούν.

    Μπορεί η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη να κατέχουν τα πρωτεία στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, ωστόσο η Ισπανία έχει πολλά υπέροχα μέρη και κρυμμένους «θησαυρούς» για να ανακαλύψετε στα ταξίδια σας. Αν θέλετε να βγείτε εκτός τουριστικής πεπατημένης και να επισκεφθείτε έναν προορισμό που δεν είχατε σκεφτεί να πάτε μέχρι τώρα, τότε αξίζει να δείτε τη λίστα με τις πιο «υποτιμημένες» πόλεις της Ισπανίας που παρουσιάζει το γνωστό περιοδικό Time Out.

    Χιρόνα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μόλις μία ώρα από τη Βαρκελώνη, η Χιρόνα, η μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Καταλονίας, είναι γεμάτη μουσεία, γκαλερί και γοτθικές εκκλησίες που αξίζει να ανακαλύψετε. Περιτριγυρισμένη από μεσαιωνικά τείχη, στα οποία μπορείς ακόμα να περπατήσεις, η παλιά πόλη της Χιρόνα προσφέρει στον επισκέπτη ένα ταξίδι στον χρόνο. Μέσα στα τείχη της βρίσκεται το El Call, μια από τις καλύτερα διατηρημένες εβραϊκές συνοικίες της Ισπανίας, γεμάτη με στενά δρομάκια και πέτρινες καμάρες. Αν σας θυμίζει κάτι η πόλη, είναι γιατί ένα μεγάλο μέρος της χρησιμοποιήθηκε ως τοποθεσία γυρισμάτων για την τηλεοπτική σειρά Game of Thrones.

    Κόρδοβα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μπορεί η Σεβίλλη, η Μάλαγα και η Γρανάδα να είναι οι πιο γνωστές πόλεις της Ανδαλούσιας, αλλά και η Κόρδοβα είναι ένα πραγματικό «διαμαντάκι» που δεν πρέπει να χάσετε. Με κυρίαρχο το αραβικό στοιχείο στην αρχιτεκτονική της (η πόλη γνώρισε τεράστια ανάπτυξη υπό την κυριαρχία των Μαυριτανών), είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις στη νότια Ισπανία. Το ιστορικό κέντρο της πόλης ανακηρύχθηκε το 1984 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Εδώ οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν βόλτες στα αρχαία λιθόστρωτα δρομάκια ρίχνοντας κλεφτές ματιές σε σπίτια στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια και πανέμορφα σιντριβάνια.

    Οβιέδο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Αστούριας, μια μικρή περιοχή στο Βορρά της Ισπανίας, που βρέχεται από τον Βισκαϊκό κόλπο, έχει καταπράσινα τοπία και φημίζεται για την πλούσια κουζίνα της. Εδώ πίνουν μηλίτη περισσότερο από κρασί και παίζουν γκάιντες αντί για κιθάρες. Η πρωτεύουσά της, το Οβιέδο, βραβεύτηκε με τον τίτλο της Γαστρονομικής Πρωτεύουσας της Ισπανίας για το 2024. Το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα.

    Λογρόνιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πολλοί έχουν ακούσει για τη La Rioja λόγω του διάσημου κρασιού της, αλλά η πρωτεύουσα της περιοχής, το Logroño, είναι λιγότερο γνωστή στους τουρίστες. Αυτή η μικρή πόλη είναι ένας από τους κύριους σταθμούς κατά μήκος του Camino de Santiago, της περίφημης διαδρομής προσκυνήματος στη Βόρεια Ισπανία προς την πόλη Santiago de Compostela. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εδώ είναι να περάσετε ένα χαλαρό απόγευμα δοκιμάζοντας όσους περισσότερους μεζέδες μπορείτε στα tapas bars.

    Βιτόρια-Γκαστέις

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Vitoria-Gasteiz, η πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων, συχνά επισκιάζεται από το Σαν Σεμπαστιάν και το Μπιλμπάο. Όπως και οι γείτονές της, η πόλη είναι γεμάτη με pintxo bars και γκουρμέ εστιατόρια, αλλά χωρίς τα πλήθη τουριστών. Επίσης, η Vitoria-Gasteiz είναι μια από τις πιο πράσινες και πιο βιώσιμες πόλεις της Ισπανίας με τη μεγαλύτερη ποσότητα πρασίνου ανά κάτοικο στη χώρα. Η πόλη διαθέτει περισσότερα από 150 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων, καθώς και μια όμορφα διατηρημένη μεσαιωνική συνοικία και ένα φανταστικό μουσείο σύγχρονης τέχνης.

    Μέριδα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Μέριδα είναι η πρωτεύουσα και δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της αυτόνομης κοινότητας της Εξτρεμαδούρα στη νοτιοδυτική Ισπανία. Ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους τον 1ο αιώνα π.Χ. και σήμερα φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα ρωμαϊκά μνημεία της Ισπανίας. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν μια παράσταση στο 2.000 ετών Ρωμαϊκό Θέατρο, να απολαύσουν μια βόλτα στην αρχαία Ρωμαϊκή Γέφυρα και να θαυμάσουν το παλιό υδραγωγείο και τον ναό της Diana με τις δωρικές στήλες.

    Μούρθια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Όσοι ταξιδεύουν στην περιοχή της Μούρθια, που βρίσκεται μεταξύ Ανδαλουσίας και Βαλένθιας, κατευθύνονται κυρίως προς τη θάλασσα. Ωστόσο, μια βόλτα στην πρωτεύουσα της περιοχής έχει πολλά να προσφέρει. Περιτριγυρισμένη από ελαιώνες και περιβόλια, η Μούρθια έχει μια υπέροχη παλιά πόλη που αξίζει να εξερευνήσετε περπατώντας, κάνοντας στάσεις στα tapas bars και στις όμορφες πλατείες. Στην καρδιά της βρίσκεται ο επιβλητικός γοτθικός καθεδρικός ναός, αλλά αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το πρώην μεγάλο καζίνο, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά το 1847 και έχει αποκατασταθεί πλήρως στην παλιά του αίγλη.

    Βαγιαδολίδ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Valladolid βρίσκεται στην περιοχή της Castilla y Léon, βορειοδυτικά της Μαδρίτης και είναι μια πολυσύχναστη πανεπιστημιακή πόλη που χωρίζεται στα δύο από τον ποταμό Pisuerga. Η αναγεννησιακή αρχιτεκτονική αφθονεί και υπάρχουν πολλά παλάτια και εκκλησίες για να ανακαλύψετε. Δείτε τα εκθέματα στο Εθνικό Μουσείο Γλυπτικής και, στη συνέχεια, επισκεφθείτε ένα από τα tapas bar κατά μήκος του ποταμού, ο οποίος έχει ακόμη και τη δική του αμμώδη παραλία.

    Κουένκα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην περιοχή Castilla-La Mancha, περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ Μαδρίτης και Βαλένθιας, αυτή η πόλη που περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ξεχωρίζει χάρη στην εντυπωσιακή τοποθεσία της και τα κτίριά της που είναι χτισμένα στην κορυφή ενός λόφου με θέα σε ένα βαθύ φαράγγι. Χαθείτε στα στενά ελικοειδή δρομάκια της πόλης, επισκεφθείτε μερικές από τις εξαιρετικές γκαλερί σύγχρονης τέχνης και εξερευνήστε τις ομορφιές της γύρω περιοχής κάνοντας πεζοπορία.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider