Travelgo
sun-solid Αθήνα
Tue 15.7°C
Clouds

Η πόλη της Ευρώπης που είναι ο παράδεισος των καλοφαγάδων

BEST OF
Κείμενο: Travelgo Team
Η πόλη της Ευρώπης που είναι ο παράδεισος των καλοφαγάδων

Αυτή η πόλη ψηφίστηκε για πρώτη φορά ως ο καλύτερος γαστρονομικός προορισμός της Ευρώπης.

Δεν είναι μόνο η Ρώμη, το Παρίσι και η Βαρκελώνη που φημίζονται για το φαγητό τους. Σύμφωνα με τα World Culinary Awards, η πόλη της Λισαβόνας είναι ο καλύτερος γαστρονομικός προορισμός στην Ευρώπη. Η πορτογαλική πρωτεύουσα κέρδισε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο βραβείο και η τιμή απονεμήθηκε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι.

Τα World Culinary Awards, μια «αδελφή» εκδήλωση των World Travel Awards, γιορτάζουν την 5η έκδοσή τους φέτος και έχουν στόχο να προωθήσουν την παγκόσμια γαστρονομική κουλτούρα και να ενθαρρύνουν τον γαστρονομικό τουρισμό.

travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του euronews, ο δήμαρχος της Λισαβόνας Carlos Moedas, δήλωσε ότι «είναι μεγάλη υπερηφάνεια να βλέπουμε την ταυτότητα και τις παραδόσεις της Λισαβόνας να τιμούνται για πρώτη φορά σε αυτόν τον τομέα και πώς η καινοτομία συνδυάζεται με αυτές τις γαστρονομικές παραδόσεις.

travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock

Είναι αναγνώριση της ποιότητας της γαστρονομίας για που η Λισαβόνα είναι τόσο γνωστή και ένα βραβείο που ενθαρρύνει όλους τους επαγγελματίες που την κρατούν ζωντανή. Η τοπική οικονομία αποτελεί ολοένα και περισσότερο διακριτικό παράγοντα για την πόλη της Λισαβόνας και η γαστρονομία συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην ποιότητα του τουρισμού της Λισαβόνας».

Οι γεύσεις της Λισαβόνας

travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock

Στη Λισαβόνα θα δοκιμάσετε μπακαλιάρο σε όποια εκδοχή μπορείτε να φανταστείτε. Γενικά, θα ευχαριστηθείτε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, χωρίς να λείπουν από τα πιάτα και τα κρεατικά. Γραφικές ταβέρνες (tascas) με καλό φαγητό αλλά και εστιατόρια με πιο δημιουργική κουζίνα και διεθνείς γεύσεις θα βρείτε στην περιοχή Bairro Altο. Μην παραλείψετε τα πεντανόστιμα pastéis de belém, δηλαδή μικρές φωλιές από τραγανό φύλλο γεμάτες με κρέμα - ό,τι πρέπει για να γλυκάνετε τις βόλτες σας στην πόλη.

Διαβάστε Επίσης

gazzetta
gazzetta insider reader insider