Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ζωνιανά
    Wed 26.5°C
    Clear

    Σπιναλόγκα: Το νησάκι που έγινε ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Κρήτη

    ΛΑΣΙΘΙ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Σπιναλόγκα: Το νησάκι που έγινε ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Κρήτη

    Νησί με ιδιαίτερη και μεγάλη ιστορία, η Σπιναλόγκα, στη βορειοανατολική Κρήτη, συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες απ' όλο τον κόσμο.

    Υπάρχει ένα νησί στην Ελλάδα χωρίς ξενοδοχεία, μαγαζιά, μπαρ, αυτοκίνητα και κατοίκους, που όμως είναι εξαιρετικά δημοφιλές, γράφει σε πρόσφατο δημοσίευμά της η The Sun. Η Σπιναλόγκα, το αινιγματικό νησάκι στη βορειανατολική ακτή της Κρήτης, σε μικρή απόσταση από τον Άγιο Νικόλαο και απέναντι από την Ελούντα, συγκεντρώνει τα βλέμματα εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών από όλο τον κόσμο. Ένα νησί περιτριγυρισμένο από κρυστάλλινα, καθαρά νερά, το οποίο κρύβει τη δική του «σκοτεινή» ιστορία.

    Η Σπιναλόγκα ήταν για χρόνια τόπος εξορίας των λεπρών, οι οποίοι μεταφέρονταν εκεί για να ζουν απομονωμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία της Κρήτης, ώστε να μην μεταδώσουν τη νόσο. Ο τόπος δέχθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν αρρωστήσει από τη λέπρα (ή αλλιώς νόσος του Χάνσεν), οι οποίοι ζούσαν εκεί οριοθετημένοι. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1950, οι γιατροί δεν είχαν βρει πως να αντιμετωπίσουν τη λοιμώδη νόσο.

    travelgo.gr
    Σπιναλόγκα (πηγή: Shutterstock)

    Η Σπιναλόγκα και η ιστορία της έχουν γίνει ευρέως γνωστές μέσα από το μυθιστόρημα της Βικτώρια Χίσλοπ με τίτλο «Το Νησί». Σήμερα, πρόκειται για ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στο οποίο οι τουρίστες μπορούν να εξερευνήσουν την εγκαταλελειμμένη κοινότητα με την εκκλησία και τα μικρά σπίτια. Σύμφωνα με την The Sun, υπάρχει ένας πραγματικός αέρας μυστηρίου και θλίψης καθώς περπατάς γύρω από το λαβύρινθο των μονοπατιών και η θάλασσα λάμπει στην άκρη τους.

    travelgo.gr
    Σπιναλόγκα (πηγή: Shutterstock)

    Το δημοσίευμα αναδεικνύει και τις ομορφιές της Ελούντας, το θέρετρο από το οποίο αναχωρούν τα καραβάκια για τη Σπιναλόγκα. «Αυτή η γωνιά της Κρήτης τα έχει όλα, από αστραφτερά κύματα και παραλίες με λευκή άμμο, μέχρι αρχαία μνημεία και απίστευτο φαγητό», και βρίσκεται σε απόσταση μιας μόλις ώρας οδικώς από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Στην παραλία αντί για ομπρέλες, η σκιά από τον μεσημεριανό ήλιο προσφέρεται από τις αιωνόβιες ελιές, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν στα πλακόστρωτα σοκάκια.

    travelgo.gr
    Ελούντα (πηγή: Shutterstock)

    Σε κοντινή απόσταση από την Ελούντα, δεσπόζει η πόλη του Αγίου Νικολάου, η πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου. Μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη της Κρήτης, με την επιβλητική λίμνη στην καρδιά της και με μαγαζιά και εστιατόρια γύρω της. Ο θρύλος λέει ότι στα νερά της λίμνης βουτούσαν οι θεές Αθηνά και Άρτεμις κάτω από το φως του φεγγαριού, μακριά από τους θνητούς.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι διασημότητες συρρέουν σε αυτό το μέρος και λατρεύουν το νησί της Κρήτης. Μεταξύ των διάσημων που έχουν βρεθεί στο νησί είναι ο Leonardo DiCaprio, η Lucy Mecklenburgh και η Molly-Mae Hague.

    Πηγή: Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider