Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Wed 24.8°C
    Clouds

    Αυτή είναι η ψηλότερη γέφυρα για bungee jumping στην Ελλάδα

    ΚΡΗΤΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτή είναι η ψηλότερη γέφυρα για bungee jumping στην Ελλάδα

    Στην είσοδο του χωριού Αράδαινα στα Σφακιά, η ύψους 138 μέτρων μεταλλική γέφυρα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του bungee jumping.

    Κοντά στην Ανώπολη Σφακίων, στα Χανιά της Κρήτης, βρίσκεται το ερειπωμένο χωριό της Αράδαινας, χτισμένο σε υψόμετρο 520 μέτρων, στο χείλος του ομώνυμου φαραγγιού. Εδώ υπήρχε η αρχαία πόλη Αραδήν. Μια ιστορία λέει πως το μικρό αυτό χωριό ερήμωσε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 εξαιτίας μιας βεντέτας. Σήμερα, ο επισκέπτης μπορεί να κάνει μια βόλτα μέσα στα στενά μονοπάτια και να δει τα σπίτια που αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της σφακιανής αρχιτεκτονικής.

    Φτάνοντας στην Αράδαινα, στην είσοδο του χωριού θα αντικρίσετε μια πανύψηλη γέφυρα, η οποία συνδέει τις δύο πλευρές του Αραδαινιώτικου φαραγγιού. Η μεταλλική γέφυρα της Αράδαινας είναι προσφορά των αδελφών Βαρδινογιάννη, των οποίων η οικογένεια κατάγεται από το γειτονικό χωριό του Αγίου Ιωάννη.

    travelgo.gr
    Η εντυπωσιακή γέφυρα της Αράδαινας έχει ύψος 138 μέτρα (πηγή: Shutterstock)

    Η εντυπωσιακή γέφυρα που ολοκληρώθηκε το 1986, έχει ύψος 138 μέτρα και είναι η υψηλότερη για άλματα με ελαστικό σχοινί bungee jumping στην Ελλάδα και η δεύτερη στην Ευρώπη. Αν βρεθείτε εδώ τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, θα δείτε τους λάτρεις του bungee jumping να πηδούν από τη γέφυρα στο φαράγγι.

    Δείτε το βίντεο του Up Stories

    Τι να κάνετε στην περιοχή

    travelgo.gr
    Η μεταλλική γέφυρα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του bungee jumping (πηγή: Shutterstock)

    Αρκετοί τουρίστες επισκέπτονται το μέρος για να κάνουν bungee jumping στα 138 μέτρα, αλλά και για να διασχίσουν το φημισμένο και μοναδικής ομορφιάς Φαράγγι της Αράδαινας, μήκους 7 χλμ. Πίσω από την καντίνα της γέφυρας ξεκινά το μονοπάτι καθόδου για το φαράγγι. Η πορεία είναι μέτριας δυσκολίας και στα δύσκολα περάσματα έχουν τοποθετηθεί σκάλες.

    travelgo.gr
    Το φαράγγι της Αράδαινας (πηγή: Shutterstock)

    Μετά από περίπου 3,5 με 4 ώρες πεζοπορίας, το φαράγγι καταλήγει στην υπέροχη παραλία Μάρμαρα, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε κρυστάλλινα νερά - η καλύτερη αποζημίωση για την πολύωρη πεζοπορία. Στη συνέχεια μπορείτε να μεταβείτε με μικρό σκάφος ή με τα πόδια (περίπου 2 ώρες πεζοπορία) στο Λουτρό και κατόπιν στη Χώρα Σφακίων.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider