Πόλεις φαντάσματα, νησιά γεμάτα με κούκλες και μυστήρια δάση που θυμίζουν σκηνικά από ταινίες τρόμου. Αυτά είναι μερικά από τα πιο παράξενα και τρομακτικά αξιοθέατα του κόσμου που μπορεί να επισκεφτεί κανείς
Πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν για να περάσουν ατελείωτες ώρες σε εξωτικές παραλίες, να δουν μουσεία με σπουδαία εκθέματα και να περιηγηθούν σε πόλεις με εκπληκτική αρχιτεκτονική. Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι ταξιδιώτες που βρίσκουν συναρπαστική μια επίσκεψη σε πιο… μυστήριες τοποθεσίες και «σκοτεινά» αξιοθέατα.
Στοιχειωμένα δάση, νεκροταφεία, παράξενα νησιά γεμάτα με κούκλες και πόλεις - φαντάσματα που προκαλούν ανατριχίλα αποτελούν δημοφιλείς τουριστικές ατραξιόν για όσους αναζητούν... άλλου τύπου συγκινήσεις στα ταξίδια τους. Ακολουθούν μερικά από τα πιο τρομακτικά αξιοθέατα του κόσμου που μπορεί να επισκεφτεί κανείς.
Διαβάστε ακόμη:
- 10 νεκροταφεία που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις
- 10 στοιχειωμένα ξενοδοχεία του κόσμου και οι σκοτεινές ιστορίες τους
5 από τα πιο τρομακτικά αξιοθέατα στον κόσμο
Το νησί με τις κούκλες, Xochimilco, Μεξικό
Αν και αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, το Xochimilco στο Μεξικό είναι περισσότερο γνωστό για το Isla de las Munecas ή αλλιώς το «νησί με τις κούκλες». Κρυμμένο ανάμεσα στα πολλά κανάλια της περιοχής, το μικροσκοπικό αυτό νησί φιλοξενεί ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία τρόμου: εκατοντάδες κούκλες- ολόκληρες ή τμήματά τους- κρέμονται από τα δέντρα! Εδώ κάποτε ζούσε ο Julian Santa Barrera, ο οποίος όταν ανακάλυψε το πτώμα ενός κοριτσιού, άρχισε να συλλέγει κατεστραμμένες κούκλες και να τις κρεμά στα δέντρα για να διώξει τα κακά πνεύματα. Ο ίδιος πέθανε το 2001 (βρέθηκε πνιγμένος στο ίδιο σημείο που πνίγηκε και το κοριτσάκι), αλλά το νησί του δέχεται ακόμη επισκέψεις από τουρίστες που φέρνουν καινούργιες κούκλες για να προσθέσουν στην ανατριχιαστική συλλογή.
Pripyat, Ουκρανία
Η τεράστια επιτυχία της μίνι τηλεοπτικής σειράς «Chernobyl» του HBO, που αφηγείται την ιστορία της έκρηξης του πυρηνικού σταθμού στην Ουκρανία, έφερε κατακόρυφη αύξηση στον αριθμό των τουριστών στην πόλη-φάντασμα Pripyat που βρίσκεται δίπλα στο εργοστάσιο. Κάποτε η πόλη αυτή φιλοξενούσε 50.000 ανθρώπους, μετά το πυρηνικό ατύχημα, όμως, το 1986, εγκαταλείφθηκε. Σήμερα η εικόνα της μοιάζει να έχει παγώσει στο χρόνο. Οι ημερήσιες εκδρομές για τους τουρίστες ξεκινούν από το Κίεβο και περιλαμβάνουν ξενάγηση στην ευρύτερη περιοχή και τα εγκαταλελειμμένα χωριά. Επίσης μπορεί κανείς να δει τον πυρηνικό αντιδραστήρα «νούμερο 4», που από το 2017 έχει καλυφθεί με έναν τεράστιο μεταλλικό θόλο.
Δάσος Aokigahara, Yamanashi, Ιαπωνία
Αυτό το φαινομενικά γαλήνιο δάσος που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του όρους Fuji έχει μια βασανισμένη ιστορία. Το Aokigahara είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής περιοχή για αυτοκτονίες παγκοσμίως (μετά τη γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο). Μερικοί συνδέουν το φαινόμενο με την ιαπωνική μυθολογία, σύμφωνα με την οποία, στο συγκεκριμένο δάσος κατοικούν δαίμονες. Άλλοι πάλι λένε ότι φταίει η πλούσια βλάστηση που απομονώνει κάθε ήχο και κάνει τους επισκέπτες να χαθούν. Το σίγουρο είναι ότι το σκηνικό θυμίζει The Blair Witch Project. Φυσικά, το δάσος ελκύει πολλούς τουρίστες που θέλουν να δουν για τι μέρος πρόκειται.
O Λόφος των Σταυρών, Siauliai, Λιθουανία
Οι άνθρωποι τοποθετούσαν σταυρούς σε αυτό το λόφο στα βόρεια της πόλης Siauliai στη Λιθουανία από τον 14ο αιώνα. Κατά τη μεσαιωνική περίοδο, οι σταυροί αυτοί εξέφραζαν την επιθυμία για την ανεξαρτησία της Λιθουανίας. Στη συνέχεια, μετά από μια μεγάλη εξέγερση αγροτών το 1831, άρχισαν να προσθέτουν στον χώρο σταυρούς για να θυμούνται τους νεκρούς. Η Σοβιετική Ένωση κατεδάφισε τρεις φορές την περιοχή, αλλά οι ντόπιοι την ξανάχτισαν. Σήμερα, στέκονται στο λόφο περισσότεροι από 100.000 σταυροί δημιουργώντας ένα θέαμα που σπάνια κανείς συναντά.
Κατακόμβες των Καπουτσίνων, Παλέρμο, Σικελία
Οι Κατακόμβες των Καπουτσίνων στη Σικελία είναι ίσως οι πιο ανατριχιαστικές του κόσμου. Ο μακάβριος αυτός χώρος δημιουργήθηκε στα τέλη του 16ου αιώνα. Οι μοναχοί στο μοναστήρι των Καπουτσίνων ανακάλυψαν ότι το σώμα ενός μοναχού που τοποθετήθηκε στις κατακόμβες, μουμιοποιήθηκε με φυσικό τρόπο. Έτσι, οι κατακόμβες έγιναν ο νέος χώρος ενταφιασμού νεκρών. Τα νεκρά σώματα ντύνονταν με τα καλύτερα ρούχα τους και τοποθετούνταν εκεί, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν περίπου 8.000 καλοδιατηρημένες μούμιες, που παρουσιάζονται σαν μουσειακά εκθέματα.
Διαβάστε ακόμη: