Μπορεί ο Άγιος Βασίλης να μην βρίσκεται εκεί, όμως το Νησί των Χριστουγέννων, στον Ινδικό Ωκεανό, προσφέρει μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία στους επισκέπτες του. Στο εξωτικό «Christmas Island» η φύση είναι αυτή που κλέβει την παράσταση.
Γαλαζοπράσινες παραλίες, εντυπωσιακές σπηλιές, κοραλλιογενείς ύφαλοι και... τεράστια, κόκκινα καβούρια. Ναι, σωστά καταλάβατε, μιλάμε για ένα νησί εξωτικό και κάπως... περίεργο. Βρίσκεται σε μια γωνιά του Ινδικού Ωκεανού και αποτελεί εξωτερική επικράτεια της Αυστραλίας. Το όνομά του, Νησί των Χριστουγέννων. Μόνο που το μέρος αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον Άη Βασίλη και με στολισμένα δέντρα.
Οι τουρίστες που φτάνουν εκεί από κάθε γωνιάς της γης, δεν το επισκέπτονται για να γιορτάσουν παραδοσιακά Χριστούγεννα, αλλά για να κολυμπήσουν, να κάνουν καταδύσεις, να παίξουν γκολφ και να δουν από κοντά τα το διασημότερο αξιοθέατο του νησιού, που δεν είναι άλλο από τα μεγάλα κόκκινα καβούρια του!
Το εξωτικό Νησί των Χριστουγέννων
Το ημερολόγιο έδειχνε 25/12/1643 όταν αυτό το νησί του Ινδικού ανακαλύφθηκε από τον Βρετανό καπετάνιο William Mynors και από και από τότε έγινε γνωστό ως το Νησί των Χριστουγέννων. Το καταπράσινο Christmas Island που βρίσκεται 2.600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Περθ, αποικήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και σήμερα αποτελεί έδαφος της Αυστραλίας. Έχει έκταση 135 τ.χλμ. και πληθυσμό 1.843 κατοίκων.
Ας μιλήσουμε όμως για τη μεγαλύτερη τουριστική ατραξιόν του νησιού. Το Νησί των Χριστουγέννων αποτελεί βασικό προορισμό αναπαραγωγής για τα κόκκινα καβούρια, τα οποία κατευθύνονται μαζικά προς τη θάλασσα για να αφήσουν τα αυγά τους, πλημμυρίζοντας κυριολεκτικά δρόμους, σπίτια και οτιδήποτε άλλο βρεθεί στο δρόμο τους. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς το «κόκκινο χαλί» που δημιουργούν τα καβούρια μετακινείται συνεχώς, καλύπτοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Η μετανάστευση των καβουριών ξεκινά κατά το φθινόπωρο και ο αριθμός των καβουριών στις ακτές κορυφώνεται συνήθως τον Δεκέμβριο. Οι περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται το νησί αυτή την περίοδο.
Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Φλάινγκ Φις Κόουβ. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τον τουρισμό, ενώ η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το τροπικό δάσος καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και ένα μεγάλο μέρος της δυτικής άκρης του είναι εθνικό πάρκο. Γαλαζοπράσινες παραλίες και εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές συμπληρώνουν το εξωτικό σκηνικό.
Οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να απολαύσουν μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως καταδύσεις, bird–watching, περιπλανήσεις σε σηματοδοτημένα μονοπάτια, εξερευνήσεις στα άφθονα σπήλαια και, φυσικά, κολύμπι στις εξωτικές παραλίες.
Δείτε το βίντεο από τον τοπικό οργανισμό τουρισμού