Travelgo
sun-solid Αθήνα
Tue 21.3°C
Clear

Ουτρέχτη: Το «μικρό Άμστερνταμ» που αξίζει να ανακαλύψετε

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Κείμενο: Travelgo Team
Ουτρέχτη: Το «μικρό Άμστερνταμ» που αξίζει να ανακαλύψετε

Μια γραφική ολλανδική πόλη για να βάλετε στη λίστα των ταξιδιών σας.

Αν έχετε ήδη επισκεφθεί το Άμστερνταμ, γιατί να μην γνωρίσετε και το «μικρό Άμστερνταμ»; Με χαριτωμένα σπίτια χτισμένα κατά μήκος των καναλιών, η Ουτρέχτη μοιάζει με μια μίνι εκδοχή της ολλανδικής πρωτεύουσας χωρίς τα πλήθη των τουριστών.

Η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας είναι μια γοητευτική φοιτητούπολη (το πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης ιδρύθηκε το 1636 και είναι το μεγαλύτερο της Ολλανδίας), η οποία διαθέτει πολλά πάρκα, κανάλια, μουσεία και ιστορικά κτήρια - μάλιστα, όλα αυτά συνδέονται με ποδηλατόδρομους, καθώς η Ουτρέχτη είναι μία από τις πιο bike friendly πόλεις στον κόσμο. Η πόλη απέχει μόλις 20 λεπτά με το τρένο από τον κεντρικό σταθμό του Άμστερνταμ και είναι εξίσου προσβάσιμη από το Ρότερνταμ και τη Χάγη. Θέλετε κι άλλους λόγους για να την επισκεφθείτε;

Τι να κάνετε στην Ουτρέχτη

Βαρκάδα στο κανάλι Oudegracht

travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock

Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την πόλη είναι, φυσικά, με μια βαρκάδα στα κανάλια. Το διάσημο παλιό κανάλι, το Oudegracht, που διασχίζει την καρδιά της πόλης, σφύζει από ζωή μέρα και νύχτα. Αυτό που το κάνει μοναδικό είναι οι αποβάθρες που βρίσκονται σχεδόν στο επίπεδο του νερού. Εκεί, τον 13ο αιώνα, ξεφόρτωναν τα πλοία εμπορεύματα από όλον τον κόσμο για να αποθηκευτούν στις αποβάθρες. Σήμερα, οι αποθήκες αυτές λειτουργούν ως ατμοσφαιρικά εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα.

Dom Tower και Pandhof Sinte Marie

travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock

Σημαντικό αξιοθέατο της πόλης είναι ο γοτθικός καθεδρικός ναός Dom στην ομώνυμη πλατεία. Ο ύψους 112 μέτρων πύργος που φιλοξενεί το καμπαναριό του είναι ο υψηλότερος της χώρας και προσφέρει την καλύτερη θέα της πόλης. Έχει 465 σκαλιά, αλλά αξίζει τον κόπο. Σε μικρή απόσταση με τα πόδια, από την άλλη πλευρά του Oudegracht, βρίσκεται η εκκλησία St Marie's του 11ου αιώνα, της οποίας ο ανοιχτός κήπος είναι μια καταπράσινη όαση γεμάτη με λουλούδια και βότανα.

Centraal Museum

Το Centraal Museum της Ουτρέχτης παρουσιάζει την ολλανδική καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά από τον 17ο αιώνα έως σήμερα μέσα από μια εντυπωσιακή συλλογή που περιλαμβάνει περισσότερα από 50.000 αντικείμενα - από πίνακες της Χρυσής Εποχής της ολλανδικής ζωγραφικής μέχρι σύγχρονα έπιπλα De Stijl και μόδα από σχεδιαστές όπως οι Viktor & Rolf.

Κάστρο De Haar

travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock

Λίγο έξω από την πόλη της Ουτρέχτης βρίσκεται ένα παραμυθένιο κάστρο που περιβάλλεται από όμορφους κήπους και λιμνούλες. Το κάστρο De Haar είναι ένα ιστορικό μνημείο ζωντανό με δραστηριότητες όλο τον χρόνο, όπως ξεναγήσεις (για ενήλικες και παιδιά), εκθέσεις, θέατρο και εκδηλώσεις.

Προτάσεις για φαγητό & ποτό

travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock
  • Τα αδελφά εστιατόρια Bistro Madeleine και Sea Salt Saloon βρίσκονται στο πιο πολυσύχναστο σημείο της Ουτρέχτης, σε απόσταση αναπνοής από τον Dom. Το ένα είναι γαλλικό μπιστρό και το άλλο μπαρ με θαλασσινά.
  • Το εστιατόριο Concours του σεφ Alex Zeelenberg είναι ένα από γαστρονομικά hotspots της πόλης. Τα προσεκτικά φτιαγμένα πιάτα ακολουθούν τις εποχές, αντλώντας έμπνευση από τη φύση.
  • To ιστορικό Café de Morgenster (χρονολογείται από το 1916) είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη της πόλης για να πιείτε σαν ντόπιοι.
  • Το Graaf Floris στην πολυσύχναστη Vismarkt on de Oudegracht είναι ιδανικό για να απολαύσετε μια ολλανδική μπύρα, ένα κρασί ή ένα κοκτέιλ, μαζί σνακ όπως τυροκροκέτες και λουκάνικο frikandel.
  • Τα Koffieboontje, The Village Coffee & Music, Dagger Coffee, MØS και Cupp είναι μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις για καφέ.

Διαβάστε Επίσης

gazzetta
gazzetta insider reader insider