Ψαροταβέρνες, παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, αλλά και μοντέρνα στέκια για κρεατοφάγους και λάτρεις της ιταλικής κουζίνας. Το Ναύπλιο έχει πολλές νόστιμες προτάσεις. Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε τα εστιατόρια και τις ταβέρνες που αξίζει να επισκεφθείτε
Η απόδραση στο Ναύπλιο είναι πάντα μια καλή ιδέα, ανεξαρτήτως εποχής. Το γεγονός ότι πρόκειται για μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, που συνδυάζει την ομορφιά της θάλασσας με τη ρομαντική ατμόσφαιρα και την πλούσια ιστορία, είναι ο λόγος που το Ναύπλιο αποτελεί έναν από τους πρώτους προορισμούς που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε εκδρομή για το Σαββατοκύριακο.
Οι βόλτες στην υπέροχη παλιά πόλη του Ναυπλίου, στο Παλαμήδι και στην Ακροναυπλία, σίγουρα θα σας ανοίξουν την όρεξη. Ευτυχώς, οι επιλογές για φαγητό είναι πολλές. Παρακάτω συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στο Ναύπλιο, τα οποία καλύπτουν κάθε γούστο.
Διαβάστε ακόμη:
- Ναύπλιο: Μια πόλη - απόλαυση για όλες τις εποχές
- Telegraph: Ένα ελληνικό νησί στους 15 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για καλοφαγάδες
Για ψάρι και θαλασσινά
Μπούνος Ψαροσαβούρας
Ένα από τα πλέον κλασικά στέκια της πόλης για φρέσκο ψάρι και θαλασσινούς μεζέδες. Στον Μπούνο Ψαροσαβούρα θα βρείτε όλα τα γνωστά μεζεδάκια μιας καλής ελληνικής ψαροταβέρνας. Δοκιμάστε μύδια αχνιστά και γαρίδες αχνιστές ή σαγανάκι, γαριδομακαρονάδα, αστακομακαρονάδα και εξαιρετική ψαρόσουπα. Το καλοκαίρι σερβίρει έξω, στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο με θέα την περαντζάδα και τη θάλασσα.
Αραπάκος
Σταθερή αξία για τους λάτρεις της ψαροφαγίας αποτελεί και ο Αραπάκος, επίσης στην οδό Μπουμπουλίνας, με ωραία θέα στη θάλασσα και το Μπούρτζι. Οι ποιοτικές πρώτες ύλες, οι αυθεντικές γεύσεις, η μαεστρία στο ψήσιμο και το καλό σέρβις είναι τα δυνατά σημεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη γαριδομακαρονάδα, ένα από τα πιο φημισμένα πιάτα του.
Παραδοσιακές γεύσεις
Ο Νούλης
Για καλή ελληνική κουζίνα, οι ντόπιοι θα σας προτείνουν τον Νούλη. Στο μενού θα βρείτε πολλούς κλασικούς μεζέδες, παραδοσιακά μαγειρευτά αλλά και ολόφρεσκα μικρόψαρα και - αν υπάρχει στην αγορά - ξιφία, όλα φτιαγμένα με μεράκι από τα χέρια του σεφ Ανδριανού Ανδριανόπουλου.
Τ’Αλώνια
Αξίζει η εκδρομή μέχρι το χωριό Πυργιώτικα, 6 μόλις χλμ. μακριά από το Ναύπλιο, για να φάτε κρέατα στα κάρβουνα και χειροποίητες γκόγκες στην ταβέρνα Τ’Αλώνια. Οι μερίδες είναι αρκετά μεγάλες και τα πιάτα ιδιαίτερα νόστιμα. Μη χάσετε το κοτόπουλο παϊδάκι στα κάρβουνα που σερβίρεται με τηγανητές πατάτες και σπιτική σος.
Μεζεδοπωλεία
Πηδάλιο
Στην πιάτσα της Πρόνοιας, 300 μέτρα από την Παλιά Πόλη του Ναύπλιου, το Πηδάλιο σερβίρει καλοφτιαγμένους μεζέδες κρεατικών και θαλασσινών, ζυμαρικά αλλά και πιο ιδιαίτερα και δημιουργικά πιάτα. Το ντεκόρ του μαγαζιού είναι βασισμένο σε διάφορα καραβίσια αξεσουάρ, όπως άλλωστε το όνομά του.
Μέντα
Ένα μοντέρνο all day μαγαζί με καλαίσθητο χώρο και ξεχωριστές γεύσεις. Οι μεγάλες και γευστικές μεγάλες σαλάτες, το συκώτι και μπριζολάκια είναι μερικά μόνο από τα καλύτερα πιάτα που θα δοκιμάσετε στη Μέντα. Στα συν η ωραία μουσική και τα κοκτέιλ.
Gourmet κρεατοφαγία
3 Sixty
Σε ένα υπέροχο νεοκλασσικό του 1860, στην καρδιά της παλιάς πόλης, θα γευτείτε κρέατα υψηλής ποιότητας από όλο τον κόσμο συνοδεία κρασιών από επιλεγμένα τοπικά πελοποννησιακά οινοποιεία και διάσημα κτήματα της Βόρειας Ελλάδας. Στο wine bar μπορείτε να απολαύσετε τον ιδιαίτερο ιταλικό espresso Sant' Eustachio, μια πλούσια γκάμα premium ποτών, πρωτότυπων cocktails και ετικετών κρασιού by the glass από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Μοντέρνα ελληνική κουζίνα
Café Fougaro
Το εστιατόριο του πολυχώρου Φουγάρο, στους ανακαινισμένους χώρους της παλιάς βιομηχανίας Ανθός, που βρίσκεται στην έξοδο του Ναυπλίου προς την Επίδαυρο, προσφέρει ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, χρησιμοποιώντας εκλεκτά τοπικά προϊόντα, σε μενού που εμπνέονται από τις τέσσερις εποχές του χρόνου.
Ιταλική κουζίνα
II Porto
Για τους λάτρεις των ιταλικών γεύσεων, το Il Porto είναι μία από τις top επιλογές. Η πίτσα στον ξυλόφουρνο και οι λαχταριστές μακαρονάδες θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Ολοκληρώστε το γεύμα σας με τιραμισού, πανακότα ή σεμιφρέντο.