Το Travelgo.gr σας προτείνει 5 εστιατόρια και ταβέρνες που αξίζει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στη Σκόπελο.
Η Σκόπελος, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Σποράδων και ένα από τα πιο πράσινα νησιά της Ελλάδας, μπορεί να σας προσφέρει τις πιο χαλαρωτικές διακοπές, γεμάτες με εκπληκτικά τοπία, γαλαζοπράσινα νερά αλλά και μοναδικές γεύσεις. Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε 5 εστιατόρια και ταβέρνες που αξίζει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο νησί.
Αγνάντι
Σε μια μοναδική τοποθεσία στον παραδοσιακό οικισμό της Γλώσσας, το Αγνάντι θα σας κερδίσει τόσο με τα προσεγμένα πιάτα του, βασισμένα σε παλιές οικογενειακές συνταγές, που μαγειρεύονται με αγάπη για πολλές δεκαετίες, όσο και με την υπέροχη θέα του στο Αιγαίο. Το μυλοκόπι στη λαδόκολλα, το λαχματζούν τόνου, το κοκκινιστό μοσχαράκι με σπιτικές χυλοπίτες και το χοιρινό με πιπεριές, μυρωδικά και ντόπια σκοπελίτικα δαμάσκηνα, είναι μερικά από τα καλύτερα πιάτα του. Αφήστε χώρο για τα λαχταριστά γλυκά, όπως την μπουγάτσα και την παραδοσιακή αμυγδαλόπιτα με σπιτικό παγωτό αρμπαρόριζα και λεβάντα.
Κοράλι
Στον πανέμορφο Αγνώντα, σε μια προνομιακή τοποθεσία ακριβώς πάνω στο κύμα, η ψαροταβέρνα Κοράλι σερβίρει φρέσκο ψάρι, άφθονους θαλασσινούς μεζέδες και διάφορα μαγειρευτά. Δοκιμάστε το πιάτο του ψαρά, το ροφό στιφάδο και την αστακομακαρονάδα.
Παύλος
Στο γραφικό λιμανάκι του Αγνώντα, η ψαροταβέρνα Παύλος αποτελεί κλασική αξία για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Η σπεσιαλιτέ της ταβέρνας είναι η σκορπίνα, είτε σούπα είτε ψητή. Αξίζει να δοκιμάσετε γούνα λιαστή αλλά και χταπόδι λιαστό. Φυσικά, από το μενού δεν λείπουν η κλασική αστακομακαρονάδα και η μακαρονάδα θαλασσινών.
Anna's Restaurant
Σε έναν θαυμάσιο κήπο, στην παλιά χώρα της Σκοπέλου, το Anna's Restaurant σερβίρει ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με στοιχεία πολίτικης και αρμένικης, που προέρχονται από τις καταβολές της ιδιοκτήτριας.
Περιβόλι
Στη Χώρα της Σκοπέλου, σε ένα όμορφο καλντερίμι, θα βρείτε το Περιβόλι - ένα εστιατόριο... όνομα και πράγμα αφού βρίσκεται σε έναν ολάνθιστο, καταπράσινο και ευωδιαστό κήπο. Εδώ θα απολαύσετε μεσογειακή κουζίνα σε ένα απόλυτα χαλαρωτικό και ρομαντικό περιβάλλον. Ο σεφ, για τα πιάτα του, χρησιμοποιεί λαχανικά και μυρωδικά από τον κήπο του εστιατορίου.