Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 29.6°C
    Clouds

    Λήμνος: 6 εστιατόρια που αξίζει να επισκεφθείτε

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Λήμνος: 6 εστιατόρια που αξίζει να επισκεφθείτε

    Προτάσεις για καλό φαγητό στο νησί του βορείου Αιγαίου με την πλούσια γαστρονομική παράδοση.

    Το ταξίδι στη Λήμνο είναι γεμάτο με ευχάριστες εκπλήξεις. Από τους σπάνιους αρχαιολογικούς χώρους, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τις παρθένες παραλίες και τις εντυπωσιακές αμμοθίνες μέχρι το εξαιρετικό φαγητό, το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, στο βορειοανατολικό Αιγαίο, κρύβει πολλούς θησαυρούς για τους επισκέπτες του.

    Στη Λήμνο θα ενθουσιαστείτε με τα τοπικά προϊόντα και θα απολαύσετε πιάτα φτιαγμένα με πολύ καλές πρώτες ύλες. Τα εκπληκτικά τυριά, όπως το μελίχλωρο και το καλαθάκι, το μέλι, οι ντόπιες χυλοπίτες (φλωμάρια), αλλά και τα περίφημα κρασιά, καθιστούν τη Λήμνο έναν δυνατό γαστρονομικό προορισμό. Παρακάτω θα βρείτε έξι ξεχωριστά εστιατόρια και ταβέρνες που αξίζει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο νησί.

    Ταβέρνα Μαντέλλα

    travelgo.gr
    Πηγή: Ταβέρνα Μαντέλλα

    Στην καρδιά του ήσυχου και γραφικού χωριού Σαρδές, η ταβέρνα Μαντέλλα κρατάει την παράδοση μαγειρεύοντας λημνιακές συνταγές με ποιοτικές πρώτες ύλες. Διάσημα πιάτα είναι ο χορταστικός κόκορας με φλωμάρια, το αγριοκούνελο στιφάδο, η εξαιρετική μελιτζάνα με ντόπιο τυρί και τα σπιτικά αυτούδια.

    Έννοια Πο’ χς

    Μια επίσκεψη στο καφενείο-εστιατόριο «Έννοια Πο’ χς» (σ.σ. μη νοιάζεσαι, μη σκας) που βρίσκεται στη γραφική πλατεία του χωριού Λύχνα, επιβάλλεται αν θέλετε να δοκιμάσετε νόστιμα πιάτα βασισμένα στις πρώτες ύλες του νησιού και δοσμένα με σύγχρονη ματιά. Η ατμόσφαιρα στην καλοκαιρινή αυλή είναι ανέμελη και παρεΐστικη.

    Ταβέρνα Καλουδίτσα

    kalouditsa
    kalouditsa
    Πηγή: Ταβέρνα Καλουδίτσα

    Η ταβέρνα Καλουδίτσα στο Πλατύ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία της Λήμνου για τους λάτρεις του καλού παραδοσιακού φαγητού. Δυνατό της χαρτί είναι ο ξυλόφουρνός της. Τα κατιμέρια (με αλεύρι Λήμνου και μελίχλωρο, σερβιρισμένα με καλαθάκι και θυμαρίσιο μέλι), η σαλάτα με ασπρομύτικα φασόλια και το κασπακινό (ζυγούρι με ρύζι και φρέσκο τυρί Λήμνου) είναι μερικά από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε.

    Ριζά

    riza
    riza
    Πηγή: Ριζά

    Σε αυτό το γαστροκαφενείο στο Ανδρόνι της Μύρινας, θα δοκιμάσετε ιδιαίτερα πιάτα που φτιάχονται με ποιοτικές πρώτες ύλες: επιλεγμένα ψάρια, θαλασσινά και κρεατικά, χειροποίητα ζυμαρικά, φρέσκο τυρί, χόρτα και αρωματικά του νησιού.

    Φλωμάρι

    travelgo.gr
    Πηγή: Φλωμάρι

    Πολύ κοντά στις Αμμοθίνες, στην άκρη της παραλίας Γομάτι, θα βρείτε την ταβέρνα Φλωμάρι. Εδώ, τα εκλεκτά παραδοσιακά πιάτα με το ντόπιο ζυμαρικό φλωμάρι, αλλά και τα φρέσκα θαλασσινά σερβίρονται με χαλαρωτική θέα στη θάλασσα.

    Στης Μιχαλίτσας

    mihalitsas
    mihalitsas
    Πηγή: Στης Μιχαλίτσας

    Στην είσοδο του χωριού Ρωμανού (από Μούδρο), αυτή η παραδοσιακή ταβέρνα σερβίρει μαγειρευτά με πρώτες ύλες από το μποστάνι της και ωραίους μεζέδες για ούζο και τσίπουρο. Κορυφαίο πιάτο είναι ψευτοπετεινός με τα χειροποίητα φλωμάρια, μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής, όπου αντί για κόκορα χρησιμοποιούνται μελιτζάνες. Αφήστε χώρο για τα πρωτότυπα τουρσιά και τα γλυκά του κουταλιού.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider