Τριγυρνάμε την πόλη για να γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη όπως της αρμόζει με πληθωρική προβατίνα και μυρωδάτο πατσά μέχρι κρέατα medium rare από σπάνιες ράτσες φρέσκα ή dry aged.
Με αφορμή την επίσημη μέρα της σούβλας και της ψησταριάς συγκεντρώνουμε εστιατόρια και ταβέρνες που υμνούν την premium κρεατοφαγία και μας σερβίρουν την νόστιμη πρωτεΐνη στην καλύτερη μορφή της. Διαλέγουμε κλασικές ταβέρνες, γαστροταβέρνες, νεοταβέρνες, bistro του κρέατος, τονίζουμε μερικά από τα κρεατικά τους highlights και ξεκινάμε τη γιορτή...
Γίδι

Στην πανέμορφη αυλή του έχεις θέα στην συλλογή των κρεάτων και στις ψησταριές που δεν σταματούν. Ο Βασίλης Ακρίβος πάντα έχει κρυμμένους άσους στο μανίκι του με παϊδάκια ή σπαλομίτες που έρχονται από την Βέροια, την Κομοτινή, την Ήπειρο ή τη Λάρισα και εκπλήξεις, σαν το πατσά. Ειδικά για την Τσικνοπέμπτη υπάρχει άχαστο bonus το αντικριστό. Λεωφόρος Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση
Τηλέμαχος Athens
Σταθερή αξία για χρόνια αφού μας μύησε στην fine dine πλευρά της προβατίνας και του μαύρου χοίρου. Ο Γιώργος Τσιλιγκίρης παίζει τα ελληνικά και ξένα κρέατα στα δάχτυλα. Τα κάνει ωμά, τα ψήνει, τα παλαιώνει και τα μαγειρεύει, σαν την συγκλονιστική τραγομακαρονάδα. Πανεπιστημίου 10, Αθήνα
Base grill


Η κρεατοταβέρνα που έκανε προορισμό το Περιστέρι ανέβασε την εμπειρία της κρεατοφαγίας. Πάμε για το καλύτερο συκώτι, την φοβερή πικάνια, την μαλακή σπαλομπριζόλα αλλά και τις viral πατάτες με το αυγό. Ένα tip, πριν διαλέξετε αξίζει μια περιήγηση στις επιλογές ωρίμανσης και στα home made αλλαντικά των αδελφών Λιάκου. Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι
Steak Alive
Ένα παλιό αρχοντικό στον Κορυδαλλό έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε ναό του κρέατος καθώς εκεί μπορείς να βρεις ότι τραβάει η ψυχή σου. Για να πάρετε μια γεύση σημειώστε rib eye, tomahawk, κότσι, χειροποίητα μπιφτέκια και το καλύτερο, λαχταριστή και καλοψημένη γουρουνοπούλα. Αγίου Γεωργίου 76, Κορυδαλλός
To Κρέας
Όνομα και πράγμα είναι αυτό το παλιό σπίτι στα Πετράλωνα που μεταμορφώθηκε εξολοκλήρου σε meating point. Ανάβει το Josper και μας βάζει σε Αμερικανο Ισπανικό ρυθμό σερβίροντας spare ribs μαύρου χοίρου, ταλιάτα, πικάνια black angus και terez major. Δημοφώντος 96, Αθήνα
Ο Χρύσανθος
Και κάτι παραδοσιακό, απλό και βαθιά κρεατικό στα Βριλήσσια. Κάθεσαι στα ξύλινα τραπέζια μέσα ή έξω και περνάς καλά με λίγα και σωστά. Ο Χρύσανθος εδώ και δεκαετίες ψήνει με το ίδιο μεράκι, ζουμερά tbone και μπριζολάκια και τα παντρεύει με χοντροκομμένες πατάτες και μπαμπάτσικες χωριάτικες. Κολοκοτρώνη 10, Βριλήσσια
Po Boys

O Βασίλης Σπόρος έχει ετοιμάσει ένα special Τσικνοπέμπτη μενού ανάβοντας στο φουλ τις φωτιές του smoker. Ανάμεσα στις λιχουδιές που σιγοψήνει σίγουρα ξεχωρίζει η προβατίνα και η γουρουνοπούλα που καπνίζονται αργά αργά για δέκα ώρες και σερβίρονται σε αφράτα ψωμάκια ή σε brioche buns. Παντρέψτε τες με τις σπιτικές πατάτες οι οποίες λούζονται με κασέρι Ξάνθης και καραμελωμένα κρεμμύδια. Αγαθάρχου 12 και Λεπενιώτου, Αθήνα
Brutus Tavern

H νέα εκδοχή της σύγχρονης κρεατοταβέρνας βρίσκεται στο Κολωνάκι σε ένα καλαίσθητο bistro χώρο. Πράγματι το Brutus κάνει το twist και φέρνει το μεδούλι και τα παιδάκια από τα αλώνια στα σαλόνια και τα βάζει δίπλα σε διάσημες κοπές και σε εξαιρετικά dry aged κρέατα. Λεβέντη 3, Αθήνα
SpitJack


Τι πιο κατάλληλο από το spit που είναι η σούβλα και το spit jack το μηχάνημα που την γυρνάει; Στη Σκούφου βιώνουμε την καινούργια εποχή της σούβλας με τραγανή πάπια, ζουμερή πορκέτα και απίστευτα νόστιμο κοτόπουλο και τρώμε πιάτα σαν τα μοσχαρίσια μάγουλα, με σάλτσα κόκκινου κρασιού και πουρέ τρούφας. Σκούφου 10, Αθήνα
Ox Athens
Στο meat στέκι πίσω από το Χίλτον το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι γίνονται «κυριλέ» αλλά κρατάνε το βαθύ umami χαρακτήρα τους. Βάλτε τα στην παραγγελία και όχι μόνα τους γιατί εξίσου δυνατά είναι τα σπιτικά λουκάνικα, τα μπιφτέκια και τα must παϊδάκια. Για συνοδευτικό δεν θα σας λείψουν τα κλασικά αλλά αναβαθμισμένα dip όπως το τζατζίκι και η μελιτζανοσαλάτα. Χατζηγιάννη Μέξη 9, Αθήνα
Πηγή: Reader.gr