Travelgo
sun-solid Αθήνα
Sun 15.7°C
Clouds

Οι καλύτερες σούβλες εντός και εκτός Αθηνών

ΓΕΥΣΗ
Κείμενο: Χρυσούλα Κυριακοπούλου
Οι καλύτερες σούβλες εντός και εκτός Αθηνών

Αρνί με ξεροψημένη πετσούλα, ζουμερό κοντοσούβλι, κοκορέτσι με θεϊκά συκωτάκια και αυθεντικά φρυγαδέλια για το Πάσχα.

Αν δεν έχετε κανονίσει ακόμα που θα στήσετε την κρεατική ιεροτελεστία του Πάσχα ή αν γενικά δεν το έχετε με την προετοιμασία, το ψήσιμο και όλα αυτά που απαιτούνται για το λουκούλλειο τραπέζι μην ανησυχείτε καθόλου.

Εκεί έξω υπάρχουν πολλά εστιατόρια και ταβέρνες με master στις σούβλες και σας περιμένουν χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τίποτα ή σχεδόν τίποτα για το εορταστικό τραπέζι. Για ασφάλεια καλό είναι να κλείσετε. Εμείς τσεκάραμε τα best of και σας δίνουμε τη λίστα με τα spots που οι σούβλες δεν σταματούν να γυρίζουν.

Στην Αθήνα

OX Chop House, Ιλίσια

travelgo.gr

Φύγαμε για την πιάτσα των Ιλισίων με σταθμό μια σύγχρονη εκδοχή της ψησταριάς. Το OX ραφινάρει την κρεατένια απόλαυση και την πάει σε άλλο επίπεδο. Ειδικά στην περίπτωση του κοκορετσιού δίνει ρέστα. Το αγαπημένο έδεσμα της σούβλας ξεροψήνεται από πάνω και μέσα κρατάει ζωντάνια και μυρωδιές. Μην πάρεις μόνο μια μερίδα δεν θα φτάσει, πάρε τουλάχιστον διπλή και για συντροφιά πρόσθεσε το homemade new age τζατζίκι. Ο συνδυασμός τους είναι εκρηκτικός. Χατζηγιάννη Μέξη 9, Αθήνα

Μαγγίνας, Μελίσσια

travelgo.gr

Πολύ κλασική επιλογή ο Μαγγίνας έχει χαράξει τη δική του ιστορία η οποία είναι φυσικά γεμάτη πρωτεΐνη. Τα κρέατα του τα προμηθεύεται από σταθερές μικρές φάρμες και αφού τα επεξεργαστεί τα αφήνει να γυρνάνε αργά αργά και ρυθμικά πάνω από τα κάρβουνα. Οι επιλογές είναι πολλές, παίξτε όμως ανάμεσα στο γουρουνόπουλο και στο τρυφερό κοκορέτσι από συκωταριές και εντεράκια μαζί με καθαρόαιμη πικάντικη τυροκαυτερή. Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Μελίσσια

Τα Βλάχικα της Βάρης

Δεν θα μπορούσε από μια τέτοια λίστα να λείπει ένας από τους παραδοσιακούς ναούς των κρεάτων. Άλλωστε όλοι όσοι περνάμε από τη Βάρη δεν γίνεται να μην έχουμε χαζέψει έστω μια φορά τις γεμάτες σούβλες. Έχουν τα πάντα και διατηρούν την ποιότητα τους από το 1989. Εσείς σίγουρα βάλτε στην παραγγελία το κοκορέτσι. Το φτιάχνουν μαστόρικα από αρνάκι γάλακτος διαλέγοντας εντεράκια, εντόσθια, νεφρά, συκώτι και γλυκάδια. Όλα είναι στη σωστή αναλογία και είναι υποδειγματικά ζουμερά. Λεωφόρος Ευελπίδων Πρεβέζης, Βάρη

Μουρούζης, Καλύβια

travelgo.gr

Τέσσερις γενιές της οικογένειας Γκίκα έχουν αφοσιωθεί στην πληθωρική κρεατοφαγία. Από το 1920 τηρούν την φιλοσοφία τους, επιλέγουν μόνο ντόπια κρέατα και σερβίρουν τις πιο μπαμπάτσικες μερίδες της πόλης. Σε τέτοια γενναιόδωρη ποσότητα έρχεται και το best seller κοντοσούβλι. Χωρίς φτιασίδια είναι κρατσανιστό από έξω και κρατάει τα ζουμιά του στο εσωτερικό. Μην το αφήσετε μόνο του στο τραπέζι βάλτε δίπλα φρέσκιες τηγανιτές πατάτες και ωραιότατο σαγανάκι. Βασιλείου Γεωργάκη 2, Καλύβια Θορικού

Σπανός, Κάτω Πατήσια

Η φήμη του Σπανού έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της Αθήνας και γι αυτό συγκεντρώνει φανατικούς της σούβλας από παντού. Το αρνί επιβεβαιώνει τη δημοφιλία του, είναι πραγματικά άχαστο. Συγκεκριμένα είναι μεστό γεμάτο γεύση, άψογα ψημένο και σε κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα. Για τους μερακλήδες, εκτός από αρνί, υπάρχει πάντα φρυγαδέλι και σπιτική τυροκαυτερή που δεν μασάει στην κάψα. Αριστείδου Οικονόμου 12, Αθήνα

Πιπινιός, Σταμάτα

Οπωσδήποτε παίρνεις αυτοκίνητο να πας στη Σταμάτα για αυτές τις σούβλες που δουλεύουν χωρίς σταματημό. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζεις μόλις φτάσεις στο μαγαζί, που λειτουργεί πάνω από 30 χρόνια. Μετά το χάζι μπαίνεις μέσα και μπορείς να διαλέξεις ότι σου έκανε οπτικό κλικ. Μην αγνοήσεις πάντως το κοντοσούβλι από χοιρινό λαιμό είναι πεντανόστιμο και μπορεί να γίνει ακόμα πιο ντούρμπο με το χειροποίητο τζατζίκι δυναμίτη. Πέππα 1, Σταμάτα

Εκτός Αθηνών

Εβίβα, Κόρινθος

Αξίζει να φτάσεις μέχρι την Κόρινθο γι αυτό το σουβλιστό αρνί; Ε ναι και με το παραπάνω. Στο Εβίβα η κρεατοφαγία είναι ιεροτελεστία, το αρνί έρχεται από μικρές φάρμες, ωριμάζει σε ειδικό ψυγείο, ψήνεται στην σούβλα αργά αργά μέχρι να καραμελώσει κολαστικά. Η πέτσα κριτσανίζει και το ψαχνό κρατάει όλα τα ζουμιά του κανακεύοντας τον ουρανίσκο μας. Επαρχιακή οδός Βραχατίου- Νεμέας, Βοχαικό

Πλάτανος, Μυκάνη

travelgo.gr

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καλαμπάκα με κατεύθυνση προς τα Γρεβενά, ο Πλάτανος έχει πιστοποιητικό αριστοτεχνίας στη σούβλα από το 1981. Σήμερα ο Θέμης Μπέλλος συνεχίζει την παράδοση τιμώντας τις αναβαθμισμένες σούβλες που δεν σταματούν να στριφογυρίζουν. Μεγάλο αστέρι το κοντοσούβλι προβατίνας, έρχεται τρυφερό και η γεύση του είναι συμπυκνωμένη, μην πω και για τα ωραία του λιπάκια... εγώ ακόμα έχω την επίγευση. Μυκάνη, Καλαμπάκα

Νέα Κληματαριά, Θεσσαλονίκη

Από το 1978 δουλεύουν οι σούβλες σε αυτό το γουστόζικο και φιλικό εστιατόριο και είναι κατειλημμένες με αρνί, κατσίκι, κοκορέτσι και πολύ καλή γουρουνοπούλα. Για αλλαγή λοιπόν και ποικιλία δοκιμάστε το κατσίκι. Είναι έκπληξη καθώς είναι πολύ μαλακό και μοσχοβολάει. Για τα παρελκόμενα η χωριάτικη είναι εξαιρετική όπως και οι homemade αλοιφές. Θεμιστοκλή Σοφούλη 97, Θεσσαλονίκη

Άρης, Καλαμάτα

Θα κάτσετε στα πανέμορφα τραπεζάκια που απλώνονται στην πλατεία Όθωνος, στην παλιά πόλη της Καλαμάτας και θα απολαύσετε το καλύτερο φρυγαδέλι που έχετε δοκιμάσει. Αν και δεν θα θέλετε τίποτα άλλο, το εστιατόριο έχει πολύ καλά σουβλάκια και πιτούλες. Όθωνος 2, Καλαμάτα

Η γουρουνοπούλα, Καλαμάτα

Το μαγαζί αυτό είναι όνομα και πράγμα καθώς ποντάρει φλος ρουαγιάλ στο αγαπημένο ομώνυμο έδεσμα. Θα το βρείτε στη κλασική μορφή του με φοβερή πέτσα και όχι μόνο... Για κάτι πολύ εναλλακτικό μπορείτε να το παραγγείλετε σε τυλιχτό σουβλάκι με από όλα ή σε αφράτο burger. Καλή εναλλαγή από τα συνηθισμένα. Αγίου Δημητρίου 3, Μπουρνιάς

Κατσικούλα, Θεσσαλονίκη

Η νέα κρεατοφαγική άφιξη της Θεσσαλονίκης μπήκε πολύ δυνατά στο τερέν της γεύσης και κέρδισε το στοίχημα με τίμιο και νόστιμο τρόπο. Το κοντοσούβλι από πρόβατο ή κοτόπουλο είναι λόγος για να πάτε και να ξαναπάτε είτε είναι γιορτινές μέρες είτε όχι. Αγίου Δημητρίου 150, Θεσσαλονίκη

Πηγή: Reader.gr

Διαβάστε Επίσης

gazzetta
gazzetta insider reader insider