Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Καβάλα
    Fri 23.8°C
    Thunderstorm

    Η «Γαλάζια Πόλη» της Ελλάδας που αποθεώνουν οι Βρετανοί

    ΚΑΒΑΛΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Η «Γαλάζια Πόλη» της Ελλάδας που αποθεώνουν οι Βρετανοί

    Μια γραφική πόλη για διακοπές χειμώνα – καλοκαίρι, χτισμένη αμφιθεατρικά δίπλα στη θάλασσα.

    Υπάρχει μια «Γαλάζια Πόλη» στην Ελλάδα όπου μπορείτε να ξεφύγετε από τα πλήθη, γράφει σε δημοσίευμά της η The Sun. Ο λόγος για την Καβάλα, τη γραφική πόλη της Μακεδονίας που κρύβει αμέτρητους θησαυρούς.

    Η Καβάλα ονομάζεται και «γαλάζια πόλη» λόγω της παραθαλάσσιας τοποθεσίας της. Η γραφική πόλη είναι μια πανσπερμία πολιτισμών χάρη στην ενδιαφέρουσα ιστορία της. Η πόλη χωρίζεται στα δύο, στην Παλιά και τη Νέα Πόλη.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Λόγω της θέσης της, οι επισκέπτες σίγουρα θα επισκεφθούν τις παραλίες της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της παραλίας Αμμόλοφοι. Η χρυσαφένια παραλία με τη ψιλή άμμο, εκτείνεται σε μήκος 3 χλμ. και περιβάλλεται από καταγάλανα νερά.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παλιά πόλη της Καβάλας συμπυκνώνει 2.500 χρόνια ιστορίας στα πλακόστρωτα δρομάκια της, συμπεριλαμβανομένου του φρουρίου της πόλης. Υπάρχουν επίσης πολλά άλλα αξιοθέατα για τους λάτρεις της ιστορίας, όπως η οικεία του Μωχάμετ Αλί που λειτουργεί ως μουσείο.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Καβάλα έχει το δικό της Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων. Η πόλη των Φιλίππων είναι από τα σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας. Περιλαμβάνει το αρχαίο θέατρο Φιλίππων (όπου κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται το ομώνυμο Φεστιβάλ), το Forum και την εμπορική αγορά, την παλαίστρα, τις νησίδες με ιδιωτικές κατοικίες και τους παλαιοχριστιανικού ναούς.

    Η The Sun ολοκληρώνει το δημοσίευμα της με κάποιες γευστικές προτάσεις για το ταξίδι στην Καβάλα, με ιδιαίτερη αναφορά στους κουραμπιέδες της περιοχής.

    Πηγή: Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider