Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 28.6°C
    Clouds

    Λίμνη Βουλιαγμένη: Ο γαλάζιος παράδεισος δίπλα στο Λουτράκι

    ΚΟΡΙΝΘΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Λίμνη Βουλιαγμένη: Ο γαλάζιος παράδεισος δίπλα στο Λουτράκι

    Η... άλλη λίμνη Βουλιαγμένης βρίσκεται στην Κορινθία, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Λουτράκι. Πρόκειται για μια φυσική λιμνοθάλασσα με αμμώδη παραλία και υπέροχα νερά.

    Όταν ακούμε λίμνη Βουλιαγμένης το μυαλό μας πάει συνήθως σε εκείνη στη Βουλιαγμένη Αττικής. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μία πανέμορφη λίμνη με το ίδιο όνομα, η οποία βρίσκεται στην Κορινθία. Ο λόγος για τη Λίμνη Βουλιαγμένη ή Ηραίου, σε απόσταση 15 χλμ. από το Λουτράκι.

    Πρόκειται ουσιαστικά για λιμνοθάλασσα με αλμυρό νερό που ανανεώνεται μέσω ενός στενού διαύλου στην άκρη της που την ενώνει με τον Κορινθιακό κόλπο. Το βάθος της δεν ξεπερνά τα 40 μέτρα, το μήκος της τα 2 χιλιόμετρα και το πλάτος της το ένα χιλιόμετρο.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μόλις μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα, η Βουλιαγμένη Λουτρακίου αποτελεί ιδανική επιλογή για μια μονοήμερη εκδρομή τα Σαββατοκύριακα. Τα γαλάζια και ήρεμα νερά της, τα οποία ανανεώνονται με το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης κάθε περίπου έξι ώρες, θεωρούνται ιδιαίτερα ζεστά και προσφέρονται για κολύμπι μέχρι αργά το φθινόπωρο.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Εδώ θα βρείτε μια ωραία παραλία, η οποία βρίσκεται στις δυτικές όχθες και είναι στρωμένη με ψιλή λευκή άμμο. Στη λίμνη υπάρχουν και ταβέρνες που σερβίρουν ψάρι και κρεατικά. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, να απολαύσουν θαλάσσια σπορ και να κάνουν ποδήλατο στον παραλίμνιο δρόμο.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν βρεθείτε εδώ, αξίζει μια επίσκεψη και στον κοντινό αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, όπου τα ερείπια ενός αρχαίου ναού αφιερωμένου στη θεά Ήρα φτάνουν σχεδόν μέσα στη θάλασσα, αλλά και μια βόλτα μέχρι τον εντυπωσιακό Φάρο Μελαγκάβι στο ακρωτήριο του Ηραίου Περαχώρας για να απολαύσετε το ομορφότερο ίσως ηλιοβασίλεμα στον Κορινθιακό κόλπο.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider