Ξεχωριστή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, παραδοσιακό χρώμα και μια μαγευτική θέα που κόβει την ανάσα. Δείτε εντυπωσιακά πλάνα από τη Μακρινίτσα, ένα από τα ομορφότερα και πιο δημοφιλή χωριά του Πηλίου
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν επισκέφθηκε τη Μακρινίτσα, το 1934, την ονόμασε «μπαλκόνι του Πηλίου» - και όχι άδικα, αφού το χωριό προσφέρει εξαιρετική θέα προς την πόλη του Βόλου και τον Παγασητικό κόλπο. Χάρη στην ομορφιά του τοπίου, την άριστα διατηρημένη πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, τη μαγευτική θεά από τη πλατεία της και τη μικρή απόσταση από το Βόλο, η Μακρινίτσα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά όχι μόνο του Πηλίου, αλλά ολόκληρης της ορεινής Ελλάδας.
Το Travel Inspiration μάς ταξιδεύει με ένα νέο drone βίντεο στο διάσημο χωριό του Πηλίου. Ντυμένη στα φθινοπωρινά της χρώματα, η Μακρινίτσα μάς περιμένει στο γοητευτικό βουνό της Μαγνησίας για αποδράσεις που συνδυάζουν παράδοση, μοναδικές διαδρομές μες στη φύση, ζεστή φιλοξενία και καλό φαγητό.
Διαβάστε ακόμη:
- Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων: Γνωρίστε το χωριό των μαστόρων της πέτρας
- Ανδρίτσαινα: Το ορεινό διαμάντι της Ηλείας
Πήλιο: Μια φθινοπωρινή βόλτα στη Μακρινίτσα
Η Μακρινίτσα είναι ένας μοναδικός διατηρητέος οικισμός, ένα χωριό - κόσμημα, από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Η κεντρική πλατεία του χωριού, με τα αιωνόβια πλατάνια, τον ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και τη μαρμάρινη κρήνη με τις τέσσερις χάλκινες λεοντοκεφαλές, είναι μία από τις ωραιότερες πλατείες της ορεινής Ελλάδας. Εδώ, το βλέμμα δεν χορταίνει την πανοραμική θέα.
Ζεστοί ξενώνες, καφέ, παραδοσιακά εστιατόρια με υπέροχα τοπικά εδέσματα και μαγαζάκια με ντόπια προϊόντα συμπληρώνουν την εικόνα. Αξίζει να επισκεφτείτε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου, που στεγάζεται στο Αρχοντικό Τοπάλη, με πλήθος λαογραφικών εκθεμάτων από ολόκληρο το Πήλιο, αλλά και το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, που είναι μοναδικό στο είδος του για την ευρύτερη περιοχή. Μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση και στο καφενείο «Θεόφιλος» για να πιείτε ένα τσιπουράκι θαυμάζοντας τη μεγάλη τοιχογραφία του φημισμένου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ.
Διαβάστε ακόμη: