Κοντά στην πόλη του Άργους βρίσκεται η αινιγματική «Πυραμίδα» του Ελληνικού, ένα ιδιαίτερο μνημείο που στέκει πάνω σε αρχαίο δρόμο που κάποτε ένωνε το Άργος με την Τεγέα.
Η Πυραμίδα του Ελληνικού είναι από εκείνα τα παράξενα μνημεία της Ελλάδας που λίγοι γνωρίζουν. Βρίσκεται σε ένα μικρό λόφο στο χωριό Ελληνικό, περίπου 10 χλμ. νοτιοδυτικά του Άργους, κοντά στις πηγές του Ερασίνου ποταμού και πάνω σε κύρια οδική αρτηρία που κατά την αρχαιότητα οδηγούσε από το Άργος προς την Τεγέα.
Η ονομασία αυτού του ιδιαίτερου μνημείου προέρχεται από τη χαρακτηριστική πυραμιδοειδή μορφή του. Θεωρείται το καλύτερα διατηρημένο πυραμιδικό κτίσμα από τα 26 που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα και είναι κατασκευασμένη από σκληρό, γκρίζο ασβεστόλιθο της περιοχής.
Οι απόψεις για τη χρονολόγησή της και τη χρήση της διίστανται, δημιουργώντας ένα μυστήριο γύρω από αυτήν. Η αρχική και πιο διαδεδομένη εκτίμηση την τοποθετεί στον 4ο π.Χ. αιώνα., όμως σύμφωνα με άλλους ερευνητές είναι συνομήλικη, ίσως και παλαιότερη από τις αιγυπτιακές.
Για την πιθανή χρήση της έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες. Κάποιες αναφέρουν ότι αποτελούσε οχυρό για τον έλεγχο των οδικών αξόνων, κάποιες κάνουν λόγο για ταφικό μνημείο, ενώ άλλες μιλούν για χρήση της ως φρυκτωρία, δηλαδή πύργος απ’ όπου στέλνονταν μηνύματα φωτιάς.