Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μήλος
    Wed 24°C
    Clear

    Οι παράξενες παραλίες της Ελλάδας που αξίζει να επισκεφθείτε έστω και μία φορά

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι παράξενες παραλίες της Ελλάδας που αξίζει να επισκεφθείτε έστω και μία φορά

    Αυτές οι εντυπωσιακές παραλίες βρίσκονται σε ελληνικά νησιά αλλά μοιάζουν να είναι… από άλλον πλανήτη.

    Άλλες έχουν κόκκινη ή μαύρη άμμο και άλλες εντυπωσιάζουν με την απόκοσμη ομορφιά τους και τους περίεργους σχηματισμούς που θα μπορούσαν να αποτελούν σκηνικό ταινίας φαντασίας. Αυτές οι παραλίες βρίσκονται σε ελληνικά νησιά αλλά μοιάζουν να είναι από άλλον πλανήτη! Διαλέξαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο ξεχωριστές και περίεργες παραλίες της Ελλάδας. Εσείς, ποιες έχετε επισκεφτεί ως τώρα;

    Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου βρίσκεται η πιο διάσημη ίσως παραλία της Σαντορίνης: η πολυφωτογραφημένη Κόκκινη Παραλία. Το κόκκινο των βράχων, το μπλε της θάλασσας και ένα εντυπωσιακό μείγμα λευκής, μαύρης και κόκκινης άμμου δημιουργούν μια εντυπωσιακή παλέτα χρωμάτων σε αυτό το σπάνιο τοπίο του νησιού. Στην παραλία μπορείτε να πάτε είτε με τα πόδια από το λιμανάκι του Ακρωτηρίου είτε με βάρκες που αναχωρούν από το Καμάρι, το Ακρωτήρι και την Περίσσα.

    Βλυχάδα, Σαντορίνη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία της Βλυχάδας είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σαντορίνης και βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τα Φηρά. Τα ψηλά, λευκά ηφαιστειακά βράχια που την περιστοιχίζουν και φθάνουν σχεδόν ως τη θάλασσα, θυμίζουν σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Πρόκειται για δημιουργήματα της φύσης και έχουν σμιλευτεί στη διάρκεια των αιώνων από τη βροχή και τον αέρα. Η παραλία έχει λεπτή μαύρη άμμο και σκούρο βότσαλο και είναι οργανωμένη στην αρχή της.

    Ξι, Κεφαλονιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της Κεφαλονιάς, το Ξι βρίσκεται στην περιοχή της Παλλικής, νότια του Ληξουρίου. Η κατακόκκινη άμμος και τα αργιλώδη βράχια δημιουργούν ένα μοναδικό στην Ελλάδα τοπίο. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε μια φυσική και δωρεάν θεραπεία spa, μιας και ο γκρίζος άργιλος του εδάφους βοηθάει στον καθαρισμό και τη σύσφιξη του δέρματος.

    Μαύρα Βόλια, Χίος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο νότιο τμήμα της Χίου και πιο συγκεκριμένα 30 περίπου χλμ. από την πόλη και 5 χλμ. από το ξακουστό χωριό Πυργί, θα βρείτε τη διασημότερη παραλία του νησιού αλλά και μία από τις πιο ξεχωριστές του Αιγαίου. Η παραλία Μαύρα Βόλια αποτελεί μοναδικό αξιοθέατο καθώς τα μεγάλα μαύρα βότσαλα της προέκυψαν από την έκρηξη κοντινού (ανενεργού πλέον) ηφαιστείου που είχε γίνει στην αρχαιότητα. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα με ένα βαθύ σκούρο μπλε χρώμα λόγω των μαύρων βότσαλων.

    Σαρακήνικο, Μήλος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η «σεληνιακή» παραλία της Μήλου είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία του Αιγαίου. Κάτασπροι ηφαιστειακοί βράχοι διεισδύουν στη σμαραγδένια θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές. Θα βρείτε μια μικρή αμμουδιά αλλά κυρίως όμορφα βράχια για να απλώσετε την πετσέτα σας και να κάνετε βουτιές στα καταγάλανα νερά. Το Σαρακήνικο βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Μήλου και απέχει 30 λεπτά περίπου από τον Αδάμαντα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider