Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 27.5°C
    Thunderstorm

    5 νησιά των Κυκλάδων στα οποία δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    5 νησιά των Κυκλάδων στα οποία δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο

    Διακοπές σε μικρά και μαγευτικά κυκλαδονήσια όπου το αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητο. Αυτά τα νησιά τα ανακαλύπτει κανείς καλύτερα με τα πόδια.

    Είστε σε αναζήτηση καλοκαιρινών διακοπών, ψάχνοντας χρυσές αμμουδιές και γραφικούς οικισμούς σε ένα μικρό νησί όπου μπορείτε να πάτε σχεδόν παντού με τα πόδια; Για εσάς που θέλετε να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς αυτοκίνητο, φτιάξαμε μια λίστα με μερικά πανέμορφα νησιά των Κυκλάδων που αξίζει να μπουν στη λίστα σας. Σε αυτά τα νησιά δεν υπάρχει καμία ανάγκη για πρόγραμμα. Κατεβάζεις ρυθμούς και απολαμβάνεις την απλότητα, την ανεμελιά και την υπέροχη αίσθηση του να μη κάνεις τίποτα.

    Σίκινος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ανάμεσα σε Φολέγανδρο και Ίο, η Σίκινος καλοσωρίζει τους επισκέπτες έχοντας για όπλο την αυθεντικότητά της. Εδώ, ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει και η ζωή κυλάει με αργούς ρυθμούς. Με αποστάσεις που μπορείς να περπατήσεις, η Σίκινος είναι μία από τις top επιλογές όσων θέλουν να κάνουν διακοπές χωρίς αυτοκίνητο. Το νησί έχει τρεις οικισμούς, την Αλοπρόνοια, το Χωριό και το Κάστρο, όλοι γραφικοί και με κρυμμένους θησαυρούς. Στην πρώτη, που αποτελεί το μικρό λιμάνι της Σικίνου, μπορείτε να κολυμπήσετε στη μεγαλύτερη παραλία του νησιού, το Λιβάδι, να απολαύσετε τοπικούς μεζέδες σε ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα ή να πάρετε κάποιο από τα καΐκια με τελικό προορισμό τις απομακρυσμένες παραλίες.

    Κίμωλος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μικρή σε μέγεθος, αυθεντική και γοητευτική, με το γραφικό Χωριό της, τις υπέροχες παραλίες της και μια χαλαρή ατμόσφαιρα που σε κερδίζει αμέσως, η Κίμωλος λαμποκοπάει σαν σπάνιο κόσμημα κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου. «Κίμωλό μου, παράδεισό μου!», λένε συχνά γι’ αυτήν οι ντόπιοι και όταν θα βρεθείτε στο νησί θα καταλάβετε τι εννοούν. Η «μικρή αδερφή» της Μήλου είναι ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό νησί, γνωστό για την ηρεμία και την απλότητά του. Ένα νησί που το ανακαλύπτει κανείς καλύτερα με τα πόδια. Φτάνοντας στην Κίμωλο, το λιμανάκι της Ψάθης σου δίνει την πρώτη αίσθηση, αφού τα κρυστάλλινα νερά, τα λίγα σπιτάκια και τα μετρημένα στα δάχτυλα ταβερνάκια σε κάνουν να καταλάβεις ότι μόλις έφτασες σε ένα μικρό αλλά επίγειο παράδεισο.

    Κουφονήσια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Εξωτικές παραλίες με χρυσαφένια άμμο και απίστευτα νερά, μαγευτικές θαλασσινές σπηλιές, εξερευνήσεις, χαλάρωση και καλό φαγητό. Τα Κουφονήσια μπορεί να μην αποτελούν πλέον τον άγνωστο παράδεισο της άγονης γραμμής, ωστόσο διατηρούν τη χαλαρή κυκλαδίτικη ατμόσφαιρά τους και παραμένουν ένας ονειρεμένος καλοκαιρινός προορισμός. Το Άνω Κουφονήσι είναι αρκετά μικρό για να το περπατήσετε μέσα σε μια μέρα. Το παραλιακό μονοπάτι από το λιμάνι καταλήγει στο Πορί, τη μεγαλύτερη από τις υπέροχες παραλίες του νησιού. Για περισσότερη απομόνωση, θα πάτε με καραβάκι στο ακατοίκητο Κάτω Κουφονήσι, όπου δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από ένα εγκαταλελειμμένο χωριό, ένα εκκλησάκι και μία ταβέρνα.

    Σχοινούσα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Εδώ το αυτοκίνητο θεωρείται περιττή πολυτέλεια. Η Σχοινούσα είναι μόλις 9 τ.χλμ. και μπορείτε να πάτε σχεδόν παντού με τα πόδια. Το μικροσκοπικό νησί διαθέτει δύο οικισμούς: Τη Χώρα (Παναγιά), με τα κυκλαδίτικα σπιτάκια πνιγμένα στους βασιλικούς και τις μπουκαμβίλιες, και τη μικρούλα Μεσαριά. Το λιμάνι του νησιού, το Μερσίνι, απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από τον οικισμό της χώρας και θεωρείται από τα καλύτερα καταφύγια μικρών σκαφών σε ολόκληρο το Αιγαίο. Η αύρα του νησιού, η ηρεμία και οι παραδεισένιες παραλίες με τα διάφανα νερά, οι οποίες βρίσκονται σε μικρή απόσταση η μια από την άλλη, σε κάνουν να ξεχνάς τα πάντα για όσο μένεις σε αυτόν τον παράδεισο των Μικρών Κυκλάδων.

    Αντίπαρος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κάποτε η Αντίπαρος αποτελούσε την απαραίτητη μονοήμερη βόλτα για όσους παραθέριζαν στην Πάρο. Πλέον, όμως, αυτό το μικρό νησί στην καρδιά των Κυκλάδων έχει εξελιχθεί σε έναν κοσμοπολίτικο προορισμό που συνδυάζει τη νυχτερινή ζωή με τις στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο - ανάμεσά τους και πολλούς ξένους VIPS. Χρειάζεστε μόλις 10 λεπτά για να φτάσετε στην Αντίπαρο με το φέρυ από την Πάρο και να αρχίσετε τις εξερευνήσεις στο νησί. Βόλτες στον κεντρικό πεζόδρομο της μικροσκοπικής Χώρας (εδώ θα συναντήσετε όλους τους επισκέπτες του νησιού) και το ενετικό κάστρο, χαλάρωση στην παραλία του camping, βουτιές στη Φανερωμένη και το Δεσποτικό, ηλιοβασίλεμα στο Σιφνέικο, ξημέρωμα στη θρυλική ντίσκο «La Luna».

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider