Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σαντορίνη
    Sat 28°C
    Clear

    Conde Nast Traveller: Αυτά τα δύο ελληνικά νησιά είναι ιδανικά για διακοπές τον Σεπτέμβριο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Conde Nast Traveller: Αυτά τα δύο ελληνικά νησιά είναι ιδανικά για διακοπές τον Σεπτέμβριο

    Το Conde Nast Traveller παρουσιάζει τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για διακοπές τον Σεπτέμβριο. Ανάμεσά στους βρίσκονται και δύο ελληνικά νησιά.

    Σκέφτεστε να κάνετε διακοπές τον Σεπτέμβριο και δεν έχετε βρει ακόμα τον προορισμό; Το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller ξεχώρισε 29 μέρη απ' όλο τον κόσμο που είναι ιδανικά για απολαυστικές διακοπές τον συγκεκριμένο μήνα.

    Όπως αναφέρει το άρθρο, ο Σεπτέμβριος με τις ιδανικές θερμοκρασίες και τα λιγότερα πλήθη, είναι η «τέλεια στιγμή για νέες περιπέτειες». Ανάμεσα στις προτάσεις του Conde Nast Traveller βρίσκονται και δύο ελληνικά νησιά.

    Δύο ελληνικά νησιά για διακοπές τον Σεπτέμβριο

    Το διάσημο περιοδικό προτείνει τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα ως τα ιδανικά ελληνικά νησιά για διακοπές τον Σεπτέμβριο. Αυτόν το μήνα θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις ομορφιές τους σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, να χαλαρώσετε σε παραλίες που δεν «βουλιάζουν» από κόσμο και να βουτήξετε σε θαυμάσια νερά που παραμένουν ζεστά.

    Σαντορίνη

    santorini
    Πηγή: Shutterstock

    Το νησί που γεννήθηκε από απανωτές εκρήξεις του ηφαιστείου του, χιλιάδες χρόνια πριν, έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία κάθε ταξιδιώτη που ονειρεύεται να αντικρίσει από κοντά την Καλντέρα, να βουτήξει στις μαύρες και κόκκινες παραλίες και να φωτογραφίσει το διάσημο ηλιοβασίλεμα. «Ρωτήστε έναν ντόπιο ποιος είναι ο αγαπημένος του μήνας στη Σαντορίνη και πιθανότατα θα σας πει τον Σεπτέμβριο», γράφει το Conde Nast Traveller. Η θάλασσα είναι πιο ζεστή από ποτέ, ο ουρανός γαλάζιος και τα δροσερά βράδια ιδανικά για βόλτες στα σκαρφαλωμένα στην πλαγιά σοκάκια. «Τα ηλιοβασιλέματα του Σεπτεμβρίου βάφουν χρύση την Οία και το μπλε της Καλντέρας μοιάζει πιο έντονο στο τέλος του καλοκαιριού».

    Κέρκυρα

    kerkyra
    Πηγή: Shutterstock

    Σύμφωνα με το Conde Nast Traveller, οι μήνες Απρίλιος, Μάιος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος είναι ιδανικοί για να επισκεφτεί κανείς την Ελλάδα και τα νησιά της. Ωστόσο, προτείνει στους αναγνώστες να ταξιδέψουν στο Ιόνιο και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα τον Σεπτέμβριο, καθώς την άνοιξη τα νερά είναι πιο κρύα. Αυτόν το μήνα, στην Κέρκυρα το πρωινό κολύμπι είναι απολαυστικό, ενώ οι καταπράσινοι λόφοι είναι ιδανικοί για μια απογευματινή σιέστα κάτω από τις ελιές. Η Κέρκυρα έχει έντονη ζωή όλο τον χρόνο, παραδοσιακά χωριά, υπέροχες παραλίες, καλό φαγητό και μία από τις ομορφότερες παλιές πόλεις της Ελλάδας. Όποια κι αν είναι τα γούστα σας, το σίγουρο είναι ότι θα έχετε πολλά πράγματα να κάνετε αν την επισκεφθείτε τον Σεπτέμβριο.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider