Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μεσσηνία
    Mon 20.9°C
    Clear

    5 γραφικά ψαροχώρια της Ελλάδας που δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    5 γραφικά ψαροχώρια της Ελλάδας που δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα

    Από την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόννησο, σας παρουσιάζουμε πέντε γραφικά και άγνωστα σε πολλούς ψαροχώρια της ηπειρωτικής Ελλάδας.

    Σκέφτεστε μια αποδράση δίπλα στη θάλασσα για να ξεφύγετε έστω και λίγο από την καθημερινότητα, να πιείτε τον καφέ σας με θέα το λιμάνι, να απολαύσετε φρέσκο ψάρι απευθείας από τα καΐκια και να κολυμπήσετε σε ήσυχες παραλίες; Μια εκδρομή σε ένα γραφικό ψαροχώρι είναι ίσως αυτό που χρειάζεστε.

    Οι παρακάτω παραθαλάσσιες γωνιές είναι από εκείνα τα μέρη που πολλοί δεν γνωρίζουν και που σίγουρα αξίζει να ανακαλύψετε. Βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά θυμίζουν νησί. Από την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόννησο, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε γραφικά ψαροχώρια για γαλήνιες διακοπές.

    Σαγιάδα, Θεσπρωτία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Σαγιάδα της Θεσπρωτίας απέχει 20 χλμ. από την Ηγουμενίτσα και είναι το δυτικότερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Πολύ κοντά στις εκβολές του ποταμού Καλαμά, αυτό το γραφικό ψαροχώρι προσφέρεται για ήσυχες αποδράσεις δίπλα στη θάλασσα, για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και νόστιμα θαλασσινά και να βουτήξετε σε παραλίες με πεντακάθαρα νερά. Η Σαγιάδα είναι ένα νέος οικισμός που δημιουργήθηκε μετά το 1943, όταν οι Γερμανοί πυρπόλησαν την άλλοτε σημαντική για τη γεωγραφική της θέση, κωμόπολη, την Παλιά Σαγιάδα και οι κάτοικοί της αναγκάστηκαν να κατέβουν κοντά στο λιμανάκι της περιοχής, το Σκάλωμα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση λίγων λεπτών από τη Σαγιάδα θα βρείτε δύο πανέμορφες παραλίες, το Κεραμίδι και το Στροβίλι. Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε την Παλιά Σαγιάδα που βρίσκεται πάνω από τη σημερινή της τοποθεσία. Εκεί θα περπατήσετε σε λιθόστρωτα καλντερίμια, θα δείτε παλιές εκκλησίες και οικήματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα απολαύσετε την πανοραμική θέα στο Ιόνιο.

    Κόττες, Μαγνησία

    Σε μια ειδυλιακή τοποθεσία στο νότιο Πήλιο, 66 χλμ. από τον Βόλο και 6 χλμ. στα δεξιά του κεντρικού δρόμου πριν φτάσετε στο Τρίκερι, θα συναντήσετε ένα μικρό ψαράδικο λιμανάκι με λίγα σπίτια, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Στο λιμανάκι στις Κόττες θα βρείτε ψαροταβέρνες για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι από τους ντόπιους ψαράδες, τσίπουρο και μεζεδάκια. Κοντά στις Κοττές βρίσκεται και το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό της Αγίας Κυριακής, το επίνειο του ναυτικού χωριού Τρίκερι. Η βόλτα στην περιοχή ολοκληρώνεται με μια εκδρομή στο Παλαιό Τρίκερι, το μοναδικό κατοικημένο νησί του Παγασητικού, όπου θα φτάσετε με καραβάκι από τον Αλογόπορο. Πρόκειται για ένα ήσυχο και καταπράσινο νησάκι με ειδυλλιακές παραλίες, ιδανικό για χαλαρές διακοπές.

    Σαμπατική, Αρκαδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Όταν ακούμε Αρκαδία το μυαλό μας πάει συνήθως σε ορεινά πετρόχτιστα χωριά. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Αν κινηθείτε προς το παραθαλάσσιο τμήμα, στην ιστορική περιοχή της Κυνουρίας, θα ανακαλύψετε παραλίες με καταγάλανα νερά και γραφικά ψαροχώρια, ιδανικά για ήρεμες διακοπές. Μόλις λίγα λεπτά πριν από το Λεωνίδιο, στη Νότια Κυνουρία, θα συναντήσετε τη Σαμπατική, μία από τις πιο ειδυλλιακές παραθαλάσσιες γωνιές της περιοχής.

    Ένας μικρός οικισμός με γραφικό λιμανάκι, απλωμένα δίχτυα ψαράδων, πεντακάθαρα νερά και πανέμορφο φυσικό περιβάλλον συνθέτουν το γαλήνιο σκηνικό σε αυτό το ψαροχώρι που θα σας θυμίσει νησί. Η ήρεμη παραλία του οικισμού με το λευκό βότσαλο είναι μία από τις ομορφότερες που θα βρείτε στην ακτογραμμή της Αρκαδίας. Στην παραλία βρίσκεται το εκκλησάκι της Παναγίας, ενώ στον όρμο δένουν πολλές ψαρόβαρκες. Στην περιοχή υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι. Συνδυάστε τις βουτιές σας με εκδρομές σε κοντινά μέρη, όπως το Λεωνίδιο, η πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, που απέχει μόλις 5 χλμ. από τη Σαμπατική, η παραθαλάσσια Πλάκα και τα Πούλιθρα.

    Γέρακας, Λακωνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Γέρακας βρίσκεται σε μία ήσυχη γωνιά στις ανατολικές ακτές του νομού Λακωνίας, μόλις 22 χλμ. από τη Μονεμβασιά. Ωστόσο, είναι ένα μέρος που δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος. Πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά λιμάνια της Πελοποννήσου που χαρίζει στον επισκέπτη εικόνες σπάνιας ομορφιάς. Αυτό το μικρό χωριό είναι χτισμένο μέσα σε ένα φιόρδ! Ναι, ένα φιορδ σαν κι αυτά τα πανέμορφα που μπορείς να δεις στη μακρινή Νορβηγία.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Γέρακας αποτελείται από τρεις οικισμούς: το Λιμάνι, το Γέρακα που βρίσκεται στο λόφο και τον μικρό οικισμό του Αγίου Ιωάννη. Το απάνεμο και γραφικό λιμάνι αποτελεί αγκυροβόλιο για ιστιοπλοϊκά και σκάφη και θυμίζει αιγαιοπελαγίτικο νησί. Η ομορφιά της φύσης, τα ασβεστωμένα σπίτια με τα γαλάζια παράθυρα και τα κόκκινα κεραμίδια και οι ψαροταβέρνες που απλώνουν τα τραπέζια τους δίπλα στα ήσυχα νερά συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό που θα σας μείνει αξέχαστο.

    Τραχήλα, Μεσσηνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση 55 χλμ. από την Καλαμάτα, στη Μεσσηνιακή Μάνη, η Τραχήλα είναι ένα μικρό και άγνωστο σε πολλούς ψαροχώρι με ξεχωριστό χρώμα. Το γραφικό λιμανάκι με τις βάρκες και τα πετρόκτιστα σπίτια, περικυκλωμένα από το άγριο μανιάτικο τοπίο, στήνουν το καλύτερο αγχολυτικό σκηνικό. Αν βρεθείτε εδώ, αναζητήστε το γνήσιο, χοντρό αλάτι του χωριού, που συλλέγεται από τους βράχους της περιοχής. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν παρθένες παραλίες με βράχια και πεντακάθαρα νερά για να βουτήξετε. Εντυπωσιακή είναι η απόκρημνη ακτή Καταφύγι, με επίπεδα βράχια που λειτουργούν ως φυσικές εξέδρες.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider