Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 29.8°C
    Clouds

    10 παραμυθένια μέρη στην Ευρώπη για την ταξιδιωτική σας λίστα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    10 παραμυθένια μέρη στην Ευρώπη για την ταξιδιωτική σας λίστα

    Γραφικές πόλεις, μεσαιωνικά κάστρα και συναρπαστικά τοπία. Δέκα υπέροχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να βάλετε στη λίστα με τα επόμενα ταξίδια σας.

    Η Ευρώπη κρύβει πολλά παραμυθένια μέρη που είναι ιδανικά για μια απολαυστική απόδραση για όλη την οικογένεια: καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις, γραφικά χωριά, λίμνες και κάστρα βγαλμένα από ταινία της Disney. Η ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations, συγκέντρωσε σε μια λίστα μερικά από τα πιο μαγευτικά μέρη της Ευρώπης και εμείς σας παρουσιάζουμε δέκα από αυτά.

    Πράγα, Τσεχία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το ιδιαίτερο μείγμα μπαρόκ και γοτθικής αρχιτεκτονικής, η ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη, η εμβληματική γέφυρα του Καρόλου, το παραμυθένιο κάστρο, οι πύργοι και οι εκκλησίες σε κάνουν να ερωτευτείς την Πράγα με την πρώτη ματιά. Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την Πράγα είναι να την περπατήσετε και ανακαλύψετε τους θησαυρούς που κρύβονται σε κάθε γωνιά της. Πανέμορφα κτήρια, πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα, cafe και εστιατόρια συνθέτουν το σκηνικό στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης. Το γνωστότερο αξιοθέατο είναι το Αστρονομικό Ρολόι στον γοτθικό πύργο του παλιού Δημαρχείου, όπου οι τουρίστες συνωστίζονται για να δουν την παράσταση που δίνουν τα κινούμενα αγαλματίδια κάθε φορά που αλλάζει η ώρα. Από την άλλη πλευρά του Μολδάβα δεσπόζει το Κάστρο, που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι.

    Κολμάρ, Γαλλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Εκεί που ο ποταμός Λάουχ συναντά τον Ρήνο, σε απόσταση 68 χλμ. από το Στρασβούργο, βρίσκεται το Κολμάρ, μία από τις ωραιότερες μικρές πόλεις της Ευρώπης. Εδώ θα δείτε παραμυθένια αλσατικά σπιτάκια αλλά και συγκλονιστικά κτήρια γοτθικής αρχιτεκτονικής, θα κάνετε ρομαντική βαρκάδα στα κανάλια στην περιοχή «Μικρή Βενετία» και θα επισκεφθείτε μοναδικά μουσεία όπως το Μουσείο Μπαρτολντί, που είναι αφιερωμένο στα έργα του Φρεντερίκ Μπαρτολντί, δημιουργού του Αγάλματος της Ελευθερίας. Θέλετε κι άλλους λόγους για να την επισκεφθείτε; Η πόλη βρίσκεται στο Δρόμο του Κρασιού, αποτελώντας την «πρωτεύουσα» των αλσατικών κρασιών.

    Mont-Saint-Michel, Γαλλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε έναν μαγευτικό κόλπο που μοιράζονται η Νορμανδία και η Βρετάνη, το θέαμα του Mont-Saint-Michel τραβά τα βλέμματα από μεγάλη απόσταση. Η εικόνα της μαγευτικής καστρούπολης, στη μέση της οποία δεσπόζει το ομώνυμο Αββαείο, μοιάζει με τοπίο βγαλμένο από παραμύθι, λόγω του τρόπου που «επιπλέει» επάνω στην παλίρροια, τις περιόδους που η περιοχή βιώνει φουσκονεριές. Η ιστορία του ως σπουδαίος χριστιανικός τόπος προσκυνήματος χρονολογείται από τις αρχές του 8ου αιώνα μ.Χ., όταν ο Aubert, επίσκοπος της κοντινής πόλης Avranches στην κορυφή του λόφου, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος ο Αρχάγγελος Μιχαήλ τον είχε πιέσει να χτίσει μια εκκλησία στην κορυφή του υψώματος στην ακροθαλασσιά.

    Rothenburg-ob-der-Tauber, Γερμανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μέρος του δημοφιλούς Ρομαντικού Δρόμου που διαπερνά τη νότια Γερμανία, το Rothenburg ob der Tauber είναι διάσημο για την καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη του. Η βόλτα στο ιστορικό κέντρο με τα παμπάλαια σπίτια, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τους πύργους, τις πύλες και τα συντριβάνια, αποτελεί μια απόδραση στο χρόνο. Η πόλη έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, ενώ ήταν η έμπνευση για το χωριό του Πινόκιο στην ταινία της Walt Disney το 1940.

    Neuschwanstein, Γερμανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χτισμένο σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία, σε λόφο πάνω από το χωριό Σβάνγκαου, στη νοτιοδυτική Βαυαρία, το Νeuschwanstein είναι το παλάτι που ενέπνευσε τους δημιουργούς της ταινίας «Ωραία Κοιμωμένη» της Disney. Ο βασιλιάς Λουδοβίκος Β', με το παρατσούκλι «Ντροπαλός Βασιλιάς» συνήθιζε να καταφεύγει εκεί επειδή μισούσε την κοινωνική ζωή. Το κάστρο είναι ανοιχτό στο κοινό από το 1886 και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Γερμανίας με περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως.

    Λίμνη Μπλεντ, Σλοβενία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στη βορειοδυτική Σλοβενία και σε απόσταση 55 χλμ. από την πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα, βρίσκεται ένα από τα πιο γραφικά σημεία της χώρας. Μια παραμυθένια λίμνη περιτριγυρισμένη από βουνά και δάση, στη μέση της οποίας βρίσκεται μία νησίδα. Το μοναδικό κτήριο εκεί είναι η εκκλησία που χτίστηκε τον 17ο αιώνα και από μακριά μοιάζει σαν να επιπλέει στη λίμνη. Το ρομαντικό σκηνικό της λίμνης Μπλεντ συμπληρώνεται από το κάστρο πάνω στο βράχο.

    Σίντρα, Πορτογαλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Εάν έχετε μία παραπάνω μέρα στη Λισαβόνα και θέλετε να κάνετε μια ρομαντική μονοήμερη εκδρομή, η απάντηση είναι μόνο μία: Σίντρα! Σαράντα λεπτά με το τρένο από την πορτογαλική πρωτεύουσα, βρίσκεται μια παραμυθένια πόλη - Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO- γεμάτη με παλάτια, κήπους και επαύλεις. Το επιβλητικό Palacio Nacional de Sintra, το πολύχρωμο Palacio Nacional da Pena, στην κορυφή απόκρημνου βράχου, το Castelo dos Mouros και το Palácio de Monserrate με τον πανέμορφο βοτανικό κήπο, είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατά της.

    Αλκάθαρ της Σεγκόβια, Ισπανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πανέμορφη Σεγκόβια απέχει μισή ώρα με τρένο από τη Μαδρίτη. Η παλιά πόλη της, που έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, είναι άκρως ατμοσφαιρική. Το τεράστιο αρχαίο ρωμαϊκό Υδραγωγείο που διατηρείται σε άριστη κατάσταση, ο επιβλητικός καθεδρικός ναός στην κεντρική πλατεία της πόλης και το κάστρο Αλκάθαρ που υψώνεται πάνω σε ένα απόκρημνο βράχο (ένα από τα πιο ιδιαίτερα παλάτια της Ισπανίας εξαιτίας του σχήματός του, το οποίο μοιάζει με την πλώρη ενός πλοίου) είναι τα αξιοθέατα που θα σε κάνουν να λατρέψεις αυτή την πόλη.

    Χωριό του Ποπάυ, Μάλτα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένα ολόκληρο χωριό από ξύλο χτίστηκε το 1979 στον κόλπο Anchor Bay, κοντά στο χωριό Mellieha στη βόρεια πλευρά της Μάλτας, για να φιλοξενήσει τα γυρίσματα της ταινίας «Ποπάυ, ο Ναύτης» με πρωταγωνιστή τον Robin Williams. Σήμερα, το Popeye Village λειτουργεί ως θεματικό πάρκο και αποτελεί έναν χώρο ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα σπιτάκια και να πάρετε μέρος σε διάφορες δραστηριότητες που οργανώνονται.

    Dark Hedges, Ιρλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αυτός ο σκεπασμένος με δέντρα και απόκοσμα όμορφος δρόμος που έγινε γνωστός από το Game of Thrones ονομάζεται Dark Hedges (Σκοτεινός Φράχτης) και βρίσκεται μεταξύ Armoy και Stranocum, στο County Antrim της Βόρειας Ιρλανδίας. Οι οξιές φυτεύτηκαν τον 18ο αιώνα από την οικογένεια των Stuart με σκοπό να εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη που έφτανε στο αρχοντικό τους, Gracehill House.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider