Travelgo
sun-solid Αθήνα
Thu 20.2°C
Clouds

Tριήμερο 28ης Οκτωβρίου: 5 αποδράσεις της τελευταίας στιγμής για κάθε γούστο

BEST OF
Κείμενο: Travelgo Team
Tριήμερο 28ης Οκτωβρίου: 5 αποδράσεις της τελευταίας στιγμής για κάθε γούστο

Δεν έχετε κανονίσει τίποτα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου; Εμείς είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε τους ιδανικούς προορισμούς.

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου είναι η ιδανική ευκαιρία για σύντομες αποδράσεις. Τι καλύτερο από λίγες ημέρες ανεμελιάς σε βουνίσια τοπία ή μέρη με θέα στο ατελείωτο μπλε; Εξερευνώντας τους καλύτερους προορισμούς για το τριήμερο που περιμένουμε όλοι, συγκεντρώσαμε πέντε προορισμούς τελευταίας στιγμής που καλύπτουν κάθε ανάγκη και γούστο.

Κορώνη, Μεσσηνία

travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock

Αμφιθεατρικά χτισμένη, η γραφική κωμόπολη της Μεσσηνίας είναι ο απόλυτος προορισμός για μικρές αποδράσεις. Μια καστροπολιτεία με πλούσια ιστορία που σε περιμένει να την εξερευνήσεις, βρίσκεται σε απόσταση μόλις 3 ωρών από την Αττική και 40 λεπτών από την Καλαμάτα. Στην Κορώνη θα περιπλανηθείς ανάμεσα στα παραδοσιακά της κτίσματα, τα ανθισμένα μπαλκόνια και τα ατελείωτα καλντερίμια που συνθέτουν τον χάρτη της κωμόπολης. Από τον χάρτη δεν μπορεί να λείπει το κάστρο, ένα από τα κομψότερα δείγματα της βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής. Μέσα στα τείχη του Κάστρου της Κορώνης, ήταν συγκεντρωμένος ο πληθυσμός της Κορώνης για να προφυλαχθεί από τους κατακτητές και των πειρατές. Σήμερα εντός του κάστρου υπάρχουν ακόμη λιγοστές οικείες, ενώ ένας περίπατος ως εκεί επιβάλλεται για να απολαύσετε την ατελείωτη θέα που προσφέρει από τον μεσσηνιακό κόλπο ως τις επιβλητικές κορυφές του Ταΰγετου.

Μονεμβασιά

travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock

Άλλη μια καστροπολιτεία, αυτή τη φορά στις νοτιοανατολικές ακτές της Πελοποννήσου, σε περιμένει να την εξερευνήσεις. Η Μονεμβασιά, η γενέτειρα του ποιητή Ρίτσου, είναι ένας ειδυλλιακός προορισμός για μικρά ταξίδια καθώς βρίσκεται μόλις 3 ώρες και 30 λεπτά από την πρωτεύουσα. Μέσα σε λίγες μόλις ώρες μεταφέρεσαι σε ένα τοπίο που ο χρόνος σταματά και σε παίρνει μαζί του. Ό,τι και να πεις για τη Μονεμβασιά είναι λίγο μπροστά σε αυτό που σου δίνει η περιοχή απλόχερα, όταν βρεθείς σε αυτήν. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλυκό κρασί της Μονεμβασιάς, τη Μαλβαζία και φυσικά μια πληθώρα άλλων προϊόντων όπως σαπούνια και κρέμες, με βασικό συστατικό το αγνό λάδι της περιοχής.

Βαλτεσινίκο, Αρκαδία

travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock

Τα χωριά της Αρκαδίας είναι όλα τους μοναδικά. Εκτός από τις δημοφιλείς επιλογές της γοητευτικής Βυτίνας και της Δημιτσάνας όμως, υπάρχουν κάποια «κρυμμένα» χωριουδάκια μακριά από τα «φώτα» των τουριστών. Το Βαλτεσινίκο ή αλλιώς το μπαλκόνι του Μαινάλου είναι ένα από αυτά. Χτισμένο αμφιθεατρικά, είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Αρκαδίας, με πετρόκτιστα, παραδοσιακά αρχοντικά. Το κεφαλοχώρι έχει μικρούς ξενώνες για τους φυσιολάτρεις ενώ υπάρχει και λαογραφικό μουσείο. Από την Βυτίνα απέχει μόλις 20 λεπτά ενώ το σημείο ενδείκνυεται και για εξορμήσεις στις γύρω περιοχές.

Λίμνη Πλαστήρα

travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock

Η Λίμνη Πλαστήρα, μια πραγματική όαση στην καρδιά της χώρας, είναι μια σχετικά ανεξερεύνητη περιοχή. Ένα τοπίο γεμάτο χρώματα, που αλλάζει μορφή με την αλλαγή των εποχών. Το Φθινόπωρο στην περιοχή χρωματίζεται με τα βαθύ γαλάζιο της λίμνης, με τα πορτοκαλί και καφέ φύλλα των δέντρων και με αποχρώσεις κυπαρισσί. Μια παλέτα χρωμάτων που δένει αρμονικά με τα γύρω χωριουδάκια (Νεοχώρι, Κερασιά) και αγκαλιάζεται από τους ντόπιους. Όταν βρεθείτε στη λίμνη Πλαστήρα, εκτός του ότι αξίζει να εξερευνήσετε τα μονοπάτια της περιοχής, σημειώστε να απολαύσετε την ντόπια κουζίνα. Οδηγώντας περίπου μισή ώρα από τη λίμνη, θα βρεθείτε στο χωριό Νεράιδα, έναν ορεινό οικισμό της λίμνης Πλαστήρα και από εκεί θα συνεχίσετε για το ορειβατικό καταφύγιο των Αγράφων. Από το καταφύγιο θα απολαύσετε μια πανοραμική θέα στη λίμνη Πλαστήρα.

Θεσσαλονίκη

travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock

Μια πόλη για τριήμερα, για σαββατοκύριακα, για το τώρα, το πριν, το μετά και το πάντα. Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που δεν θα σε απογοητεύει ποτέ, όποτε και αν την επισκεφθείς. Πόσο μάλλον το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου που η όλη η πόλη γιορτάζει τον πολιούχο της τον Άγιο Δημήτριο αλλά τιμάται και η απελευθέρωση της πόλης από τους Οθωμανούς, την 26η Οκτωβρίου 1912. Αν πάλι επιθυμείς κάτι πιο ήρεμο για το τριήμερο, η πόλη του βορρά έχει να σου δώσει. Βόλτες στη γειτονιά της Άνω Πόλης μακριά από το χάος του κέντρου και ανάμεσα στα διώροφα κτίρια και «κρυμμένες» πλατείες. Τα Κάστρα και η απέραντη θέα στην πόλη και το λιμάνι θα σε ανταμείψουν για την επιλογή σου να ταξιδέψεις - ξανά - στην γοητευτική και μελαγχολική Θεσσαλονίκη.

Πηγή: Reader.gr

Διαβάστε Επίσης

gazzetta
gazzetta insider reader insider