Travelgo
sun-solid Αθήνα
Thu 19.2°C
Clouds

Λέβιθα: Το άγνωστο νησί-ησυχαστήριο του Αιγαίου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Κείμενο: Travelgo Team
Λέβιθα: Το άγνωστο νησί-ησυχαστήριο του Αιγαίου

Μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων υπάρχει ένα μικρό νησί που ελάχιστοι γνωρίζουν. Κατοικείται από μία μόνο οικογένεια και διαθέτει ένα ταβερνάκι.

Τις τελευταίες ημέρες ένας χρήστης του X δημιούργησε με το μυαλό του ένα νησί το οποίο πλημμύρισε τα social media. Κι αν η Ψίθυμος είναι ένα νησί της φαντασίας το οποίο κάποτε θα ψάχνουν ως άλλη χαμένη Ατλαντίδα, υπάρχει και ένα πολύ πραγματικό νησί στο Αιγαίο που ελάχιστοι γνωρίζουν. Ένα νησί με πραγματικές παραλίες, πραγματικούς (αν και ελάχιστους κατοίκους) και φυσικά ένα όνομα που παραπέμπει σε επίγειους παραδείσους: Ο λόγος για τα Λέβιθα.

Τα Λέβιθα είναι ένα μικρό νησί περίπου 9.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Δωδεκανήσων και Κυκλάδων, 8 ναυτικά μίλια από την Αμοργό. Αν το δεις από αεροφωτογραφία, μοιάζει σαν να ζωγραφίστηκε από κάποιο παιδί.

travelgo.gr
Πηγή: Travel Inspiration

Ακατοίκητο σύμφωνα με την απογραφή του 2011, αλλά τελικά κατοικημένο από μία μόνο οικογένεια, την οικογένεια Καμπόσου, πατμιακής καταγωγής, το συγκεκριμένο νησί δεν έχει φυσικά ενοικιαζόμενα δωμάτια και airbnb. Παρόλα αυτά, τους καλοκαιρινούς μήνες φαίνεται να διατηρούν ταβέρνα για τα θαλάσσια σκάφη που προσαράζουν στο νησί.

Οι απόκοσμες ακτές του νησιού, σχηματίζοντας πολύ βαθείς κόλπους, παρέχουν ένα απάνεμο μέρος για άραγμα σκαφών και βαρκών αλλά και ένα εντυπωσιακό τοπίο που θυμίζει περισσότερο νορβηγικό φιορδ παρά νησί του Αιγαίου.

Προφανώς αν πας στα Λέβιθα δεν θα βρεις (ευτυχώς) ιδιαίτερες πολυτέλειες, οργανωμένες παραλίες και πολλές επιλογές στην εστίαση. Αντιθέτως όμως θα βρεις ησυχία, πανέμορφα τοπία, σύνδεση με τη φύση και πλήρη αποκοπή από τη ζωή στην πόλη μίας και δεν υπάρχει το παραμικρό σήμα σε κινητό και ίντερνετ.

Πηγή: Reader.gr

Διαβάστε Επίσης

gazzetta
gazzetta insider reader insider