Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 27.2°C
    Clear

    Εγκρεμνοί: Η εντυπωσιακή παραλία της Λευκάδας που θα σας μείνει αξέχαστη

    ΛΕΥΚΑΔΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Εγκρεμνοί: Η εντυπωσιακή παραλία της Λευκάδας που θα σας μείνει αξέχαστη

    Οι εντυπωσιακοί Εγκρεμνοί της Λευκάδας συγκαταλέγονται ανάμεσα στις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας και της Μεσογείου.

    Η Λευκάδα είναι γνωστή παγκοσμίως για τις πανέμορφες παραλίες της, πολλές από τις οποίες έχουν ψηφιστεί επανειλημμένα από τουριστικούς οδηγούς ως οι καλύτερες της Μεσογείου. Οι Εγκρεμνοί, στη νοτιοδυτική πλευρά της Λευκάδας, είναι αναμφίβολα μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού αλλά και μία από τις ωραιότερες της Ελλάδας.

    Η πρόσβαση σε αυτή την παραδεισένια παραλία, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 38 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας και 4 χλμ. από το χωριό Αθάνι, είναι σχετικά δύσκολη. Η διαδρομή έχει λίγη κούραση αφού για να φτάσετε έως εκεί θα πρέπει να κατηφορίσετε περίπου 1,5 χλμ. και να κατεβείτε (και φυσικά να ανεβείτε στην επιστροφή) 400 σκαλιά. Όμως, οι εικόνες που θα δείτε θα σας ανταμείψουν.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η μεγάλη, κατάλευκη ακτή με τους κάθετους γκρεμούς και τα απίστευτα, γαλάζια νερά δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι. Αν θέλετε να πάτε στην παραλία οδικώς, φροντίστε να φοράτε αθλητικά παπούτσια και να μην είστε ιδιαίτερα φορτωμένοι. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε τους Εγκρεμνούς με σκάφος ή με καράβι που πραγματοποιεί ημερήσια κρουαζιέρα και ξεκινάει από το Νυδρί και τη Βασιλική.

    Η παραλία που «εξαφανίστηκε» και επέστρεψε

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μετά στον σεισμό που έπληξε το νησί το 2015, οι κατολισθήσεις βράχων έθαψαν την ακρογιαλιά και κατέστρεψαν τη σκάλα που οδηγεί στην παραλία. Για έξι χρόνια, η πρόσβαση ήταν εφικτή μόνο από θαλάσσης. Ωστόσο, οι τοπικοί φορείς κινητοποιήθηκαν, αντικαθιστώντας τη σκάλα και αποκαθιστώντας την οδική πρόσβαση, και από το 2021 η παραλία είναι προσβάσιμη και με τα πόδια.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider