Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ρέθυμνο
    Sat 24.7°C
    Clear

    Σχοινάρια: Η καλά κρυμμένη παραλία της Κρήτης με τα θαυμάσια, διαυγή νερά

    ΡΕΘΥΜΝΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Σχοινάρια: Η καλά κρυμμένη παραλία της Κρήτης με τα θαυμάσια, διαυγή νερά

    Μια μαγευτική παραλία κρυμμένη μέσα σε ένα άγριο τοπίο της νότιας Κρήτης, με εντυπωσιακά διαυγή νερά.

    Η Κρήτη φημίζεται για τις ονειρεμένες παραλίες της. Πολλές από αυτές είναι διάσημες και φιγουράρουν συχνά σε λίστες με τις ομορφότερες της Ευρώπης αλλά και του κόσμου. Υπάρχουν όμως και εκείνες που, αν και λιγότερο γνωστές, είναι εξίσου μαγευτικές.

    Μία από τις σχετικά άγνωστες και πανέμορφες γωνιές της νότιας Κρήτης είναι η παραλία Σχοινάρια ή Σκινάρια, η οποία είναι κρυμμένη μέσα σε ένα άγριο και βραχώδες τοπίο, περίπου 35 χλμ. μακριά από τη γραφική πόλη του Ρεθύμνου.

    Όσοι την έχουν επισκεφθεί, την κατατάσσουν στις καλύτερες παραλίες του νησιού. Η παραλία έχει ψιλή άμμο και πετραδάκι και πεντακάθαρα, βαθιά νερά. Η διαύγεια του νερού είναι εντυπωσιακή.

    Όπως αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο της ομάδας Up Stories, αυτή η πανέμορφη παραλία διατηρεί ένα ξεχωριστό ρεκόρ. «Η διαύγεια των νερών της, λόγω της καθαρότητας που έχουν, αλλά και της γεωλογίας του βυθού της αγγίζει και καμιά φορά ξεπερνάει τα 40 μέτρα οριζόντια και με λίγα λόγια αν επιχειρήσετε μια βουτιά θα μπορείτε να δείτε δίχως μάσκα σχεδόν μέχρι και το τελείωμα του γραφικού κόλπου που βρίσκεται. Για αυτό τον λόγο άλλωστε και οι περισσότερες σχολές κατάδυσης της Κρήτης έχουν ως ορμητήριο τα Σχοινάρια».

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider