Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 33.3°C
    Clouds

    Μια μικρή όαση που λίγοι γνωρίζουν, μισή ώρα από την Αθήνα

    ΑΤΤΙΚΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μια μικρή όαση που λίγοι γνωρίζουν, μισή ώρα από την Αθήνα

    Λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς, με πλατάνια και τρεχούμενα νερά, ιδανικό για οικογενειακές εκδρομές.

    Ένα «ησυχαστήριο» που ξεκουράζει τόσο το μάτι όσο και την ψυχή κρύβεται μόλις μισή ώρα από την Αθήνα, σε ένα σημείο που θυμίζει μυστικό κήπο παραμυθιού, με πυκνή καταπράσινη βλάστηση, παχιά σκιά και ποτάμι με γάργαρα νερά. Πρόκειται για τη Ρεματιά Βαρνάβα, ένα πανέμορφο ποτάμι στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Αθήνα, κοντά στο Καπανδρίτι.

    Η ροή του ποταμού διακόπτεται από απανωτά κλιμακωτά φράγματα, που δημιουργούν φυσικές, πεντακάθαρες κολυμπήθρες, ενώ το τοπίο γύρω από την όχθη συνθέτουν αιωνόβια πλατάνια, καταπράσινη βλάστηση και ένα παλιό ξύλινο γεφυράκι.

    Το ποτάμι των «νεράιδων»

    Το μέρος και η γύρω περιοχή είναι τόσο όμορφα και παρθένα, που θα νομίζετε ότι αν κάνετε αρκετή ησυχία, θα αρχίσουν να βγαίνουν από τα νερά και τους κορμούς νεράιδες. Ακριβώς πάνω από τις όχθες, υπάρχει ένα μικρό καφέ όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, να απολαύσετε τη φύση και να πιείτε τον καφέ σας.

    Το μέρος είναι ιδανικό για οικογένειες με παιδιά, ενώ η ιδανική περίοδος να το επισκεφθείτε είναι από τα τέλη της άνοιξης μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη.

    Η περιοχή είναι επίσης ιδανική για πεζοπορία και ποδηλασία, ενώ αφού απομακρυνθείτε από τη ρεματιά Βαρνάβα, μπορείτε να εξερευνήσετε την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Μέρη όπως το Καπανδρίτι, το Φράγμα του Μαραθώνα και ο Ωρωπός αξίζουν όλα ως προορισμοί.

    Πηγή: Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider