Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 28.6°C
    Clouds

    Ελληνικό νησί στους 24 πιο υποτιμημένους προορισμούς του κόσμου

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ελληνικό νησί στους 24 πιο υποτιμημένους προορισμούς του κόσμου

    Το Time Out ξεχώρισε ένα πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων σε αφιέρωμα με τους 24 πιο «υποτιμημένους» προορισμούς που αξίζει να βάλει κανείς στην ταξιδιωτική λίστα του.

    Μια λίστα με τους 24 πιο «υποτιμημένους» προορισμούς του κόσμου παρουσιάζει το γνωστό περιοδικό Time Out και προτείνει στους αναγνώστες του να τους ανακαλύψουν. Τα μέρη που επέλεξαν οι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του Time Out από όλο τον κόσμο, καλύπτουν κάθε γούστο καθώς περιλαμβάνουν από μικρά νησιά μέχρι άγνωστες πόλεις που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από διασημότερους προορισμούς. Ανάμεσά τους βρίσκεται κι ένα πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων: η Κάρπαθος.

    Η Κάρπαθος στους 24 πιο «υποτιμημένους» ταξιδιωτικούς προορισμούς

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πολλοί είναι οι λόγοι για να επισκεφθεί κανείς την Κάρπαθο. Η ηρεμία, οι παρθένες παραλίες, το καλό φαγητό και τα γραφικά χωριά γεμάτα παραδόσεις, είναι μερικοί από αυτούς. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων θα σας γοητεύσει με τις αντιθέσεις και την άγρια ομορφιά του.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Όπως αναφέρει το Time Out, «ενώ οι τουρίστες συρρέουν για να δουν το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη ή τις χρυσές αμμουδιές της Μυκόνου, οι Έλληνες ταξιδιώτες που γνωρίζουν κάτι παραπάνω, παίρνουν το πλοίο από τη Ρόδο για την Κάρπαθο. Κάντε το ίδιο και θα βρεθείτε να χαλαρώνετε σε σχεδόν ερημικές παραλίες με παρθένα νερά στις οποίες συχνάζουν μεσογειακές φώκιες. Απολαύστε το τοπικό φαγητό στις ταβέρνες της Ολύμπου, ενός ορεινού χωριού που μοιάζει να έχει σταματήσει στο χρόνο, όπου οι γυναίκες φορούν ακόμη πολύχρωμες παραδοσιακές στολές».

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Κάρπαθος βρίσκεται στην 14η θέση της λίστας του Time Out με τους 24 πιο υποτιμημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου. Στην πρώτη θέση φιγουράρει η μικρή πόλη Filandia στην Κολομβία, ενώ στις επόμενες θέσεις βρίσκουμε τη νότια Τυνησία και το Σάο Σεμπαστιάο της Βραζιλίας.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider