Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 27.2°C
    Clouds

    4 ελεύθερες και ωραίες παραλίες της Αττικής

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    4 ελεύθερες και ωραίες παραλίες της Αττικής

    Παραλίες που μοιάζουν νησιώτικες, λίγη ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

    Ακόμα και μισή ώρα από το πολύβουο κέντρο της Αθήνας, θα βρείτε όμορφες παραλίες με καθαρά νερά, αμμουδιές με βότσαλο ή άμμο και μικρούς κολπίσκους που θα σας κάνουν να νιώσετε πως βρίσκεστε σε κάποιο νησί. Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει και η ανάγκη για βουτιές ολοένα και μεγαλώνει, επιλέξαμε και σας προτείνουμε τέσσερις από τις ωραιότερες, ελεύθερες παραλίες της Αττικής για ανάσες δροσιάς.

    Ψάθα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σταθερή αξία για τους παραθεριστές του Σαββατοκύριακου, η Ψάθα είναι μια μεγάλη σε έκταση παραλία με βότσαλο 60 χλμ. δυτικά από το κέντρο της Αθήνας, κάτω από τα Βίλια, με θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Ταβέρνες και ουζερί πάνω στο κύμα συμπληρώνουν το σκηνικό. Αξίζει να μείνετε μέχρι αργά το απόγευμα για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.

    Σχοινιάς

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία του Σχοινιά ανοίγεται μπροστά από το αισθητικό δάσος Σχοινιά του Μαραθώνα. Η είσοδος μέσα στο δάσος με αυτοκίνητο απαγορεύεται πια, αλλά με μία πορεία 5 λεπτών φτάνεις στην ακτή, μέσα από το δάσος κουκουναριάς. Αν και δημοφιλής, τις καθημερινές η μειωμένη κίνηση την καθιστά το απόλυτο ησυχαστήριο, μακριά από τους θορύβους της πόλης.

    Ερωτοσπηλιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αγαπημένο αγκυροβόλι των βορείων προαστίων, η Ερωτοσπηλιά βρίσκεται στη μεριά του Πόρτο Ράφτη. Αυτός ο μικρός κόλπος συνδυάζει πράσινο, άμμο και βράχια. Είναι καλύτερο να πάτε καθημερινή γιατί το Σαββατοκύριακο μαζεύει πολύ κόσμο.

    ΚΑΠΕ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το ΚΑΠΕ στο Σούνιο είναι ένας απόμερος κολπίσκος που θα βρείτε μετά τον Χάρακα, περίπου 45 λεπτά οδήγησης από την Αθήνα. Ένας χωματόδρομος οδηγεί από την άσφαλτο σε μία κατάβαση με σκαλιά, αλλά και εκπληκτική θέα. Με νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και ψιλή ξανθή άμμο και χαλίκι, το ΚΑΠΕ θα σας αποζημιώσει με τη νησιώτικη ομορφιά του.

    Πηγή: Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider