Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Mon 24.5°C
    Clouds

    Παραλίες στην Αττική χωρίς αέρα και με ήρεμα νερά σχεδόν όλο το καλοκαίρι

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Παραλίες στην Αττική χωρίς αέρα και με ήρεμα νερά σχεδόν όλο το καλοκαίρι

    Πέντε παραλίες της Αττικής που είναι ιδανικές για ήρεμες βουτιές κοντά στην πόλη.

    Οι περισσότεροι λουόμενοι όταν επισκέπτονται μία παραλία, αυτό που επιθυμούν είναι να μην έχει αέρα, προκειμένου να μπορέσουν να απολαύσουν ήρεμα το μπάνιο τους, χωρίς να τους «σφυροκοπά» η άμμος ή να κυνηγούν την πετσέτα που τους πήρε ο άνεμος. Υπάρχουν πέντε παραλίες στην Αττική που δεν τις πιάνει σχεδόν ποτέ αέρας και είναι ιδανικές για ήρεμες βουτιές.

    Λιμανάκια

    Τα φημισμένα Λιμανάκια είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους Αθηναίους. Η περιοχή, σύμφωνα με το visitvarivoulavouliagmeni.gr, σχηματίζεται από βραχώδη εδάφη που βυθίζονται σχετικά απότομα στα νερά της θάλασσας και σχηματίζουν όμορφους γραφικούς μικρούς κολπίσκους. Η άγρια ομορφιά που προσφέρει το τοπίο, σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.

    Λουμπάρδα

    Η απάνεμη παραλία της Αττικής με τα ρηχά νερά είναι η ιδανική επιλογή για οικογένειες. Η παραλία στη Λουμπάρδα έχει οργανωμένο, καθώς και μη οργανωμένο κομμάτι. Όπου και αν επιλέξει κανείς να κάτσει το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσει ένα ήρεμο μπάνιο σε καθαρά νερά. Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη παραλία είναι εύκολη. Η Λουμπάρδα βρίσκεται στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας, στο 33ο χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου.

    Τσονίμα

    Η Τσονίμα είναι πανέμορφη μικρή αμμουδερή παραλία στην ανατολική Αττική. Βρίσκεται στην Κερατέα και τα νερά της είναι πεντακάθαρα, ενώ είναι πλαισιωμένη από βράχια. Δεν πρόκειται για οργανωμένη παραλία, ωστόσο τα δέντρα που υπάρχουν στο σημείο προσφέρουν σκιά.

    Χαμολιά

    Η Χαμολιά είναι μία παραλία «διαμάντι» της Αττικής που αξίζει κανείς να επισκεφθεί για να απολαύσει το μπάνιο του. Τη χαρακτηρίζουν ως την ομορφότερη κρυφή παραλία της Αττικής και όχι άδικα, αφού μία βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της θα σας αποζημιώσει. Η παραλία Χαμολιά είναι ανάμεσα στη Λούτσα και το Πόρτο Ράφτη.

    Βρωμοπούσι

    Το Βρωμοπούσι είναι μία πεντακάθαρη και απάνεμη παραλία στην Αττική κοντά στην Κερατέα. Τα καταγάλανα, ρηχά και ζεστά νερά της θα μαγέψουν κάθε επισκέπτη. Είναι ιδανική και για οικογένειες, που την επισκέπτονται συχνά.

    Πηγή: Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider