Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Χανιά
    Mon 24.7°C
    Clouds

    Αυτές είναι οι καλύτερες μυστικές παραλίες της Ευρώπης - Πέντε ελληνικές στη λίστα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτές είναι οι καλύτερες μυστικές παραλίες της Ευρώπης - Πέντε ελληνικές στη λίστα

    Πέντε ελληνικές παραλίες βρίσκονται ανάμεσα στις 16 καλύτερες «κρυφές» παραλίες της Ευρώπης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα European Best Destinations.

    Η ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations παρουσιάζει τις πιο όμορφες «μυστικές» παραλίες, από την Πορτογαλία και την Ισπανία μέχρι την Ιταλία και την Ελλάδα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει απομονωμένα διαμάντια, άγριας ομορφιάς κρυφούς κολπίσκους και μαγευτικές αμμουδιές για χαλάρωση μακριά από τα πλήθη. Ανάμεσα τους βρίσκονται και πέντε ελληνικές παραλίες.

    Τσιγκράδο, Μήλος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Τσιγκράδο με τα απότομα βράχια, την ψιλή άμμο και τα σμαραγδένια νερά είναι μόνο για τους τολμηρούς επισκέπτες που θα κατέβουν το σχεδόν κατακόρυφο μονοπάτι. Είναι ιδανική για snorkelling και εξερεύνηση των πολυάριθμων θαλάσσιων σπηλαίων γύρω της.

    Παπάφραγκας, Μήλος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δίπλα στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φυλακωπής, στη βόρεια πλευρά της Μήλου, βρίσκονται οι τρεις σπηλιές του Παπάφραγκα. Πρόκειται για ένα μοναδικό τοπίο με άγρια ομορφιά. Εδώ θα κολυμπήσετε σε γαλαζοπράσινα νερά ανάμεσα σε γκριζόλευκα βράχια που οδηγούν στην ανοιχτή θάλασσα. Το κατέβασμα στη μικρή παραλία χρειάζεται προσοχή, αλλά το κολύμπι με τους απότομους βράχους να υψώνονται γύρω σου είναι μοναδική εμπειρία.

    Καστέλι, Κάτω Κουφονήσι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένας κρυμμένος παράδεισος στο Κάτω Κουφονήσι, η παραλία Καστέλι φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα νερά της και το γαλήνιο περιβάλλον της.

    Συκιά, Μήλος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Συκιά στη δυτική πλευρά της Μήλου είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία του νησιού. Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει είναι ότι είναι κρυμμένη μέσα σε μια θαλασσινή σπηλιά χωρίς οροφή! Το τοπίο μοιάζει με ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης που σμίλεψε η φύση. Πρόκειται για μια πολύ μικρή παραλία με βότσαλα και κρυστάλλινα νερά. Η σπηλιά της Συκιάς προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης. Μπορείτε να πάτε είτε με δικό σας σκάφος είτε με εκδρομικό καραβάκι.

    Σεϊτάν Λιμάνια, Κρήτη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην ανατολική πλευρά του Ακρωτηρίου, 20 χλμ. από την πόλη των Χανίων, οι λάτρεις των εξερευνήσεων θα ανακαλύψουν ένα παραδεισένιο σκηνικό: τα Σεϊτάν Λιμάνια. Κοφτερά βράχια ξεχύνονται μέσα στη θάλασσα δημιουργώντας τρεις μικρούς αλλά εντυπωσιακούς όρμους - λιμανάκια με γαλαζοπράσινα, βαθυγάλανα και τιρκουάζ νερά. Μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στη μικροσκοπική παραλία του Στεφάνου. Χρειάζεται προσοχή στο απότομο μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία, στα απόκρημνα βράχια και τέλος στα θαλάσσια ρεύματα που η επικινδυνότητα τους έδωσε το όνομα στην περιοχή.

    Οι 16 καλύτερες μυστικές παραλίες της Ευρώπης

    Ακολουθεί ολόκληρη η λίστα του European Best Destinations με τις καλύτερες μυστικές παραλίες της Ευρώπης:

    1. Pasjaca, Konavle Cavtat, Κροατία
    2. Τσιγκράδο, Μήλος, Ελλάδα
    3. Praia da Ponta Pequena, Algarve, Πορτογαλία
    4. Παπάφραγκας, Μήλος, Ελλάδα
    5. Cala Goloritze, Σαρδηνία, Ιταλία
    6. Ballota, Llanes, Ισπανία
    7. Cuevas del Mar, Llanes, Ισπανία
    8. Καστέλι, Κάτω Κουφoνήσι, Ελλάδα
    9. Joao d’Arens, Algarve, Πορτογαλία
    10. Κοιλάδα των Πεταλούδων, Φετίγιε, Τουρκία
    11. Συκιά, Μήλος, Ελλάδα
    12. Torrente de Parreis, Μαγιόρκα, Ισπανία
    13. Cíes, Βίγκο, Ισπανία
    14. Σεϊτάν Λιμάνια, Κρήτη, Ελλάδα
    15. Isola Bella, Σικελία, Ιταλία
    16. Alpertuche, Εθνικό Πάρκο Arrabida, Πορτογαλία

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider