Travelgo
sun-solid Άνδρος
Thu 23.1°C
Clear

Λίγο καλοκαίρι ακόμα: 6 παραθαλάσσιες αποδράσεις κοντά στην Αθήνα

BEST OF
Κείμενο: Travelgo Team
Λίγο καλοκαίρι ακόμα: 6 παραθαλάσσιες αποδράσεις κοντά στην Αθήνα

Από τα κοντινά στην Αθήνα νησιά μέχρι τους στεριανούς προορισμούς με θαλασσινό άρωμα, ακολουθούν μερικές ιδέες για να απολαύσετε όσο καλοκαίρι μένει.

Μπορεί οι καλοκαιρινές διακοπές να τελείωσαν, αλλά μην ξεχνάμε ότι και το φθινόπωρο έχει αρκετές μέρες με υπέροχο καιρό και λαμπερό ήλιο που προσφέρονται για αναζωογονητικές μίνι εξορμήσεις δίπλα στη θάλασσα και μερικές βουτιές παραπάνω. Αν σας αρέσουν οι μικρές αποδράσεις για να αλλάξετε στα γρήγορα σκηνικό και να συνεχίσετε τα μπάνια σας, ιδού μερικοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα για ένα Σαββατοκύριακο με άρωμα καλοκαιριού.

Σπέτσες

Λίγο καλοκαίρι ακόμα: 6 παραθαλάσσιες αποδράσεις κοντά στην Αθήνα
Πηγή: Shutterstock

Άμαξες, καπετανόσπιτα, παραλίες με πεύκα και γαλαζοπράσινα νερά, κοσμοπολίτικος αέρας και ενδιαφέροντα events μπλέκονται μοναδικά στις Σπέτσες, το μικρό νησί του Αργοσαρωνικού με τη μεγάλη ιστορία. Το «νησί των αρωμάτων», όπως το αποκαλούσαν οι Ενετοί, βρίσκεται μόλις δύο ώρες μακριά από τον Πειραιά (με το δελφίνι) και 10 λεπτά από το λιμανάκι της Κόστας στην Αργολίδα. Μια ρομαντική βόλτα με άμαξα από την Ντάπια μέχρι το παλιό λιμάνι είναι σταθερή επιλογή στις Σπέτσες, όπου απαγορεύονται τα αυτοκίνητα. Αν είστε αθλητικοί τύποι, μπορείτε να κάνετε το γύρο του νησιού με ποδήλατο ή να περπατήσετε στα μονοπάτια που οδηγούν στην ενδοχώρα. Οι παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα πεύκα προσφέρονται για όσους συνεχίζουν τα μπάνια τους και το φθινόπωρο. Για τις βουτιές σας σημείωστε τις «πίσω» παραλίες του νησιού, Άγιοι Ανάργυροι, Αγία Παρασκευή και Ζωγεριά, ή την Αγία Μαρίνα και το Καΐκι αν θέλετε κάτι πιο κοντά στην πόλη.

Πόρος

travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock

Αν σκέφτεστε μια σύντομη απόδραση με ρομαντικές βόλτες και βουτιές σε γαλαζοπράσινες παραλίες και κολπίσκους με πεύκα ως τη θάλασσα, τότε ο Πόρος είναι μία από τις καλύτερες επιλογές. Το μικρό νησί του Αργοσαρωνικού έχει μια γοητεία αλλοτινών εποχών. Ο Πόρος αποτελείται ουσιαστικά από δύο μικρά νησιά, τη Σφαιρία και την Καλαυρία, που τα χωρίζει ένα πολύ μικρό κανάλι αμέσως μετά το Ναύσταθμο. Περπάτηστε στο λιμάνι και στα γραφικά νησιώτικα στενά και φτάστε μέχρι το ιστορικό Ρολόι για να απολαύσετε τη θέα στο κανάλι που χωρίζει το νησί από την απέναντι ακτή της Πελοποννήσου. Αν ο καιρός το επιτρέπει, απολαύστε τις βουτιές σας στο Ασκέλι, στο Μοναστήρι, στον Ρωσικό ναύσταθμο ή στο Λιμανάκι της Αγάπης.

Άνδρος

travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock

Αν αγαπάτε τη θάλασσα αλλά θέλετε και γραφικά χωριά και βόλτες στη φύση, τότε η Άνδρος είναι το νησί σας. Το αρχοντικό νησί των Κυκλάδων βρίσκεται σε απόσταση μόλις δύο ωρών από το λιμάνι της Ραφήνας και έχει ό,τι χρειάζεται για να ευχαριστηθείτε μια απόδραση αυτή την εποχή. Μια αριστοκρατική Χώρα με υπέροχα αρχοντικά καπετανόσπιτα, ενετικά κάστρα, παλιά μοναστήρια, καταρράκτες, σπήλαια, μονοπάτια για πεζοπορία και χρυσαφένιες παραλίες για μερικές βουτιές ακόμα. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα ενθουσιαστούν με τα πολλά αρχαία μονοπάτια, τα οποία διατρέχουν το νησί σχεδόν σε όλο το μήκος και το πλάτος του. Μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στις Μένητες, ένα χωριό στην καρδιά του νησιού με πολλές πηγές, αλλά και να επισκεφθείτε τους υπέροχους καταρράκτες της Πυθάρας κοντά στα Αποίκια.

Ναύπλιο

travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock

Διαχρονικής αξίας επιλογή για Σαββατοκύριακο ή ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή, το Ναύπλιο αποτελεί μία από τις ωραιότερες και πιο ρομαντικές πόλεις της Ελλάδας, συνδυάζοντας την ομορφιά της θάλασσας με τα μονοπάτια πολιτισμού και ιστορίας που διαθέτει σχεδόν σε κάθε του γωνιά. Σε απόσταση μόλις 138 χλμ. (ούτε δύο ώρες) από την Αθήνα, αυτή η πόλη θα σας χαλαρώσει, θα σας ταξιδέψει στο χρόνο και θα σας κάνει να επιστρέψετε πολλές φορές. Η μικρή παραλία της Αρβανιτιάς με τα άσπρα βότσαλα είναι θαυμάσια για μια βουτιά μετά τη βόλτα στην Ακροναυπλία. Αν έχετε διάθεση να οδηγήσετε λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, θα βρείτε την παραλία του Καραθώνα. Με μεγάλη αμμουδιά και ρηχά νερά, είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Επίσης, οργανωμένη μεγάλη παραλία υπάρχει στο Τολό, 10 χλμ. από το Ναύπλιο.

Πόρτο Γερμενό

Λίγο καλοκαίρι ακόμα: 6 παραθαλάσσιες αποδράσεις κοντά στην Αθήνα
Πηγή: Shutterstock

Μια ανάσα από την Αθήνα, στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου και στους πρόποδες του Κιθαιρώνα, το Πόρτο Γερμενό, με τις πέντε διαδοχικές παραλίες του και τα κρυστάλλινα νερά του, υπόσχεται μια υπέροχη, σύντομη εκδρομή για όλη την οικογένεια. Η πιο πολυσύχναστη παραλία είναι αυτή που αποκαλείται «μεσαία παραλία», η οποία είναι βοτσαλωτή και με άφθονη σκιά από τα αρμυρίκια. Αξίζει να επισκεφθείτε και το Προσήλι, που έχει εύκολη πρόσβαση, πεντακάθαρα νερά και είναι ιδανικά προστατευμένο από τους τοπικούς βόρειους άνεμους. Κι επειδή βουτιές χωρίς καλό φαγητό δεν γίνεται, στην περιοχή θα βρείτε ωραία ταβερνάκια δίπλα στο κύμα για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι, σπιτικούς μεζέδες και ό,τι λαχταράτε.

Σούνιο

travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock

Στο νοτιότερο άκρο της Αττικής, σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα, το Σούνιο αποτελεί πάντα μια καλή ιδέα για εκδρομή. Ο ναός του Ποσειδώνα, σκαρφαλωμένος στα απόκρημνα βράχια του ακρωτηρίου να κοιτάζει τη θάλασσα του Αιγαίου και το υπέροχο φυσικό τοπίο ασκούν μια γοητεία που καθηλώνει κάθε επισκέπτη. Ξεκινήστε νωρίς το πρωί για να αποφύγετε την κίνηση, απολαύστε το μπάνιο σας στο ΚΑΠΕ, μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής ή σε κάποιο μικρό κολπίσκο που θα ανακαλύψετε και στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς το ναό του Ποσειδώνα. Από εδώ, η θέα της ακτογραμμής και των γειτονικών νησιών είναι μαγική. Για φαγητό κάντε μια στάση σε κάποια από τις ψαροταβέρνες της Παλαιάς Φώκαιας. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστορικό Λαύριο για να αράξετε στο λιμάνι για καφέ, φαγητό και ποτό με θέα στα ιστιοπλοϊκά.

Διαβάστε Επίσης

gazzetta
gazzetta insider reader insider